Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ağustos '12

 
Kategori
Sağlık
 

Sigara ile mücadeleye evet, kaçak sigaraya bandrola hayır!

Sigara ile mücadeleye evet, kaçak sigaraya bandrola hayır!
 

Hükümetin en iyi icraatı sigara ile mücadele konusundaki çalışmasıdır. Kıraathaneler dahil kapalı yerlerde sigara içiminin yasaklanması ve sigarayı bırakma konusundaki bakanlığın çalışmasını da kayda değer buluyorum.

Bugün haber bültenlerinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, sigaraya bağlı hastalıkların önlenmesi ve tedavisi için her bir sigara paketinden 60 kuruş katkı payı alınmasını önerdiğini öğrendik.

Yılda 5 milyon kutu sigaradan 3 milyon TL gelir elde edilerek, sigaraya bağlı hastalıklarda kullanılacak mış. Nasıl olacaksa?

Bir başka haber. Bir ay gibi kısa süre öncesinde olacak sanırım. Devlet sigara kaçakçılığını önlemek için, kaçak sigarayı bandrolleyerek satışa sunacak mış.

Kaçak sigaraların, terör örgütü tarafından ülkeye sokulduğunu yazılı ve görsel medyadan öğreniyoruz.

Bu uygulama gerçekleşirse, adama "bu nasıl perhiz, bu nasıl lahana turşusu" diye sormazlar mı?

Yani sen, terör örgütünün nemalandığı sigara kaçakçılığına resmi itibar kazandırıp kanun dışı kazanca ortak olacaksın. Olamaz böyle bi şey!..

Kaçakçılığı önleyeilmek için başka yaptırımlar, başka emniyet tedbirlerin yok mu? Yoksa, devlet de yok demektir.

On yıl önce terör örgütü neredeyse sıfır noktasına getirilmişken bugün zirveye oturmuş durumda. Onu anladık. Zira kaçak sigaranın devlet eliyle satışını anlayamıyorum, anlam veremiyorum.

Gelelim 60 kuruş hesabına..

Bu ülkede hesap kitap adamı yok mudur?

Vatandaşın tedavisi için bütçeden Sağlık Bakanlığına ödenek ayrıldığını biliyoruz. Ha, hükümetin sağlık konusundaki önemli değişikliklerini de takdirle karşılıyoruz ama tümden gelim-tüme varım metoduyla, katkıpayı adı altında sigaradan dolaylı vergi alınmasını uygun bulmadığımı da ifade etmek istiyorum.

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..