Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '07

 
Kategori
Güncel
 

Sigara ve uyuşturucu

Sağlık açısından zararlı olan bu iki madde her nedense insanlar tarafından

Sürekli kullanılmaktadır. Zaman zaman yasaklansa da insanoğlu bir şekilde bu maddelere ulaşmış kullanmaktan bir türlü vazgeçememiştir.

Günümüz toplumlarında bu maddeleri kullananlar küçük yaşlara kadar inmiştir.

Genç nesiller çeşitli bunalımları nı bu maddelere sarılarak giderme yolunu seçmektedirler.

Maddeci toplum anlayışı arttıkça bunlara bağımlı sayısı da artmaktadır. Çocukilgi ve sevgiden yoksun olarak yaşar. Anne, baba çocukla ilgilenmeye zaman ayıramaz . Ona arkadaş gibi yaklaşamaz, neyin iyi, neyin kötü olduğunu oturup nedenleriy le anlatacak zamanı bulamaz. Çünkü acımasız bir şekilde çalışmaları, para kazanmaları gerekmektedir. Kendi başına kalan çocuk, arkadaşlarının, çevrenin kurbanı olmayaadaydır. Sigara, içki, uyuşturucu derken; adım, adım uçuruma yuvarlanır. Öyle bir zamangelir ki; artık iş işten geçmiştir. Bundan sonra yapılacak çabalar boşuna gidecektir.

Az gelişmiş kapitalist toplumlarda yasa dışı olaylar yaygın dır.Bunların başında kaçakçılık gelir.

Az zamanda çok kazanmak için bu yolu tercih eden çok sayıda insan vardır. İçki, silah, uyuşturucu, sigara, kaçakçılığı yapılan maddelerden sadece bir kısmıdır. Sayısız insan bu yoldan para kazanmaktadır.

Uyuşturucu kaçakçılarının en önemli sorunu pazardır. Bu nedenle denetimleri zayıf, gelirdüzeyi yüksek insanların çocuklarını hedef alırlar. Bunları bir şekilde uyuşturucuya alıştırırlar. Kesintisiz para kaynağına bu şekilde ulaşırlar. Gencecik bedenlerin zehirlenmesi vicdanlarında küçük bir sızı bile bırakmaz. Her gün onlarcası yakalanır adalete teslim edilir ama kökleri kurutulamaz.

Çocuk sahibi olmak çok önemli görevler yükler anne, babaya. Eğitimin özü ailede verilir. Hiç bir okul ailede verilen eğitimi veremez. .Temel ailede atılır. Temel sağlamsaçok sayıda kat yapmak mümkündür. Deprem anında sağlam temele dayalı bina nasıl az zarar görürse, çocukta ailede aldığı sağlam eğitimi ile başına gelebilecek olumsuzluklarkarşısın da direnir, ayakta kalır. Zarar görmeden tehlikeyi savuşturur.

Çocuğa gerçek sevgiyi tattırmak, Onunla bir arkadaş olabilmek, her türlü sorunu karşılıklı görüşüp sonuca varmak, yalansız, dolansız, sahte olmayan bir dünya yaratıp çocuğu topluma hazırlamak, temel eğitimini eskizsiz vermek, anne babanın en önemli görevidir.

Bu eğitimle donanmış çocukları hiçbir deprem yıkamaz.

 
Toplam blog
: 15
: 6091
Kayıt tarihi
: 10.07.07
 
 

Emekli coğrafya öğretmeniyim. Ülkemin sorunlarına duyarlıyım. Haksızlığa, adaletsizliğe, soygun ve v..