Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Temmuz '09

 
Kategori
Haber
 

Sigara Yasağı

Sigara Yasağı
 

Tarihi bir gün yaşıyoruz.

Dünya'da kapsamlı sigara yasağı uygulayan 6. ülke olarak tarihe geçtik.

19 Temmuz 2009 tarihinden sonra hastanelerde, pastanelerde, barlarda, kafelerde, kahvelerde, birahanelerde kamuya açık bütün kapalı mekanlarda (açık mekanlar da yasaklanmalı) tütün mamulleri tüttürülemeyecek…

İyi de olacak...

Toplum sağlığı için en büyük tehdit sigara hayatımızdan biraz daha uzaklaşacak. Zira tehdit sadece tiryakiler için değil onların kirlettiği atmosferi soluyan herkes için geçerlidir.

Bu tehdidin ana kaynaklarından sosyal mekanlar artık temiz hava sahası…

Uygulamaya karşı çıkanlar olacaktır. Bunu insan hakları içinde değerlendirip şaşılacak kadar ikna edici nitelikte savunma yapıp, çok sayıda taraftar da bulabileceklerdir. Tıpkı 1996 yılında toplu taşıma araçlarında sigara yasağına karşı çıkıp, taraftar buldukları gibi…

Ne büyük ilkellikmiş…

Ne derin gerilikmiş…

Birkaç yıl sonra bugün başlayan ve bizi çağdaş ülkelere bir adım daha yaklaştıran sigara yasağını aynı duygularla hatırlayacağız.

Uygulamanın etkili olabilmesi için herkese sorumluluk düşüyor.

İçmeyin…

İçirmeyin.

Polonyum - 210 (kanserojen), radon (radyosyon), metanol (füzeyakıtı), toluen(tiner), kadmiyum (akü metali), bütan (tüpgaz), DDT (böcek öldürüc, üertimi yasaktır), hidrojen siyanür (gaz odaları zehiri), aseton (oje sökücü), naftalin (güve kovucu), hidrojen siyanür (gaz odaları zehiri), arsenik (fare zehiri), amonyak (tuvalet temizleyicisi) , karbon (eksoz monoksit gazı), nikotin (bağımlılık yapıcı), katran (zift) ve 3.885 benzer toksik maddenin sizi engellemesine izin vermeyin.

Musa Özcan

 
Toplam blog
: 165
: 3919
Kayıt tarihi
: 25.08.07
 
 

Samsun Terme Şuvayip Köyü'nde doğmuşum. İlk ve ortaokulu Terme'de, lise öğrenimimi Ünye'de tamala..