Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Haziran '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Sigara yasak tekel bitti, şeker zararlı fabrikalar kapandı, sıra ekmekte buğday tarlaları hazır olun

Sigara yasak tekel bitti, şeker zararlı fabrikalar kapandı, sıra ekmekte buğday tarlaları hazır olun
 

CANAN KARATAY KONUŞUYOR,TÜRKİYE BATIYOR


Ekonomiyi batıracaklar ya… Tiryaki içsin, millet tatlı yesin kardeşim sana ne! Sağlık güzel bir şey de bu yüzden işsiz kalan insanların sağlığı ne olacak! Şu işe bak ya! Siz zararlı dediğiniz tatlı piyasasının ekonomi içindeki yerini biliyor musunuz?  İnsanlar Karatay diyetiyle tatlı yemezlerse şekerciler, pastaneler bilumum tatlı üreten iş yerleri kapanacak. Yüz binlerce kişi işsiz kalacak.

Artı Karatay tutmuş bir de diyor ki “meyve yemeyeceksiniz” Haydaaa… Ya yemeyelim tamam, lakin Türkiye’de meyvecilik başlı başına bir sektör. Millet meyve yemezse meyve bahçeleri ne olacak. Tamam, yani çalışanlar işsiz kalmasın, ekonomi zarar görmesin diye zararlı beslenemeyiz, halkın sağlığı daha önemli. Ama yani bunların yaratacağı sonuçlar da hesaplanmalı.  Belki sigara yasağı yüzünden üretimin düşmesi nedeniyle diyelim 10 bin tekel işçisi işsiz kaldı. Tatlı ve meyve sektörlerinde bu rakam yüz binleri aşarsa ülke batar valla.

Karatay’ı kim dinleyecek… Valla söyledikleri mantıklı ve işin kötüsü söylemeye devam ediyor. Daha şimdiden insanlar tatlı ve meyve tüketmemeye başladılar. İşin kötüsü Sayın Karatay söylemeye devam ediyor. “Karbonhidratlar zararlı” Aboooo… Arpadan al ki pirince kadar bütün tahıllar Karatay çöplüğüne… Et, süt, baklagiller, zeytin, fındık fıstık. Sadece bunlar masum.  Allahtan pamuğu yemiyoruz. Tarım, ihracatımızın %12’si, 18 milyar dolar. Bu kadın ülkeyi batıracak ya! Kimsenin de umurunda değil “insanlar yer, Karatay konuşsun dursun” diyorlar. Yetkililer de bir şey diyemiyor. Ama zaten ekonomisi kötü olan ülkemiz bunlardan da etkilenirse halimiz nolur.

Bana da boş konuşuyor diyecekler… Tekel işçileri işsiz kalmadılar mı? Millet tatlıdan uzaklaşırsa şekerli gıdalar piyasasında kriz olmayacak mı? Meyve üretiminde ve satışında azalma olmayacak mı? Ekmek ve tahıldan uzaklaşılırsa Türk tarımı iflasın eşiğine gelmeyecek mi?  Tek umudumuz “millet Karatay’ı dinlemez” İnşallah…

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..