Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Eylül '07

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Sigaranı söndür akciğerini güldür

Sigaranı söndür akciğerini güldür
 

Siz sigara içmekten hoşlanan büyükler, ne zevk alıyorsunuz ondan. Sigara içerek hem kendinize hem de etrafınızda bulunan pasif içicilere zarar veriyorsunuz. Kendinizi düşünmüyorsanız bari yanınızdaki insanları düşünün. Bir yakınınızın sigara içmediği halde sizin yanınızda pasif içici olarak bulunduğu için öldüğünü göz önünde bulundurun ne kadar feci bir şey öyle değimli? Akciğerlerimiz ne güzel vücut içindeki görevleri yaparken siz büyükler onu iyi bir işlev yapamaz hale getiriyorsunuz. Hatta sizleri örnek alan çocuklar bile var. Daha ne olduğunu bilmeden sigarayı tüttüren küçük çocuklar, eline nasıl alındığını bilmediği halde içenler, acıyorum onlara daha küçük yaşta bunları yapıyorlarsa büyüyünce neler olur sizce.

Babanın ve annenin sigara içtiği bir ortamda çocukların gelişimi sağlıklı olabilir mi sizce? Kendi geleceklerini düşünmüyorlar çocuklarının ise hiç. O küçücük masum yüreklerin tiryaki ellerde olması, anne veya babanın bilinçsizce davranması çocuklar için ne kadar kötü bir şey.

Siz beni burada okuyan sevgili büyükler ve özellikle aranızda sigara içenler, bu sağlığınız için kötü olan şeyleri hem kendiniz için hem etrafınızdakiler için ve de küçücük çocuklar için bırakın. Sevgiler.

SİGARA ÖLDÜRÜR.

 
Toplam blog
: 25
: 3797
Kayıt tarihi
: 23.07.07
 
 

İlk öğretim beşinci sınıf öğrencisiyim. Okumayı yazmayı seviyorum. Sanırım aranızdaki en küçük blo..