Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Nisan '14

 
Kategori
Doğal Tedaviler
 

Siğil nasıl geçer?

Siğil nasıl geçer?
 

siğil nasıl geçer


Bugün bitkisel yollarla siğil nasıl geçer? Hangi siğillerin tedavileri vardır gibi konuları ele alacağım. Öncelikle şunu belirtelim siğiller vücudunuz her yerinde çıkabilmektedir. Çoğunlukla sıkıntılı olan yerleri araştırmaya özen gösterdim. Çok geniş bir konu olan genital siğillerin tedavisini başka bir yazımda anlatacağım.

 

Şimdilik işleyeceğimiz konuları sıralamak gerekirse;

 

1- Eldeki Siğil Nasıl Geçer

2- Yüzde Siğil Nasıl Geçer

3- Ayaktaki Siğil Nasıl Geçer

 

 

1- Eldeki Siğil Nasıl Geçer?

 

El siğillerinin temel kaynağı hpv virüsüdür. Bağışıklık sistemi zayıf olan insanları hedef alan hpv, derinizin katmanlarında çoğalarak eldeki siğilleri meydana getiriyor. Eldeki siğilleri nereden ve ne şekilde kaptığınızı bilemezsiniz. Bu durum aslında pek önemli değildir önemli olan eldeki siğil nasıl geçer onu bulmaktır.
 

 

Virüsler bilindiği üzere cansız varlıklardır. Onları yok edebilmek neredeyse imkansızdır. Ancak pasif hale getirilebilirler. Eldeki siğiller de diğiler siğiller gibi bulaşıcı hastalıktır. Tüm vücudunuza adeta bir mantar gibi bulaşabilir. Ayrıca temiz olmayan havluların kullanımı ve ortak eşya kullanımı siğilin bulaşmasına davetiye çıkartmaktadır. Aynı zamanda tokalaşmak yani derinin teması da son derece önemli rol oynamaktadır. Bu sebeple tokalaşmaktan mümkün mertebe kaçınmaya çalışınız.

 

Eldeki siğiller düz yüzeylere sahiptirler ve genellikle sıra sıra lif şeklinde olan siğiller çıkıntılı bir görünüme sahiptir. 

 

Eldeki siğilleriniz için lazer,kriyoterapi,cerrahi müdahale,koterizasyon gibi yöntemleri deneyebilirsiniz. Tabiki ben her zaman bitkisel tedaviden yanayım. İnternette pek çok tedavi yöntemi mevcut. Ancak ben bitkisel siğil tedavisi sitesindeki yöntemleri tavsiye ederim.

 

 

2- Yüzde Siğil Nasıl Geçer?

 

Yüzdeki siğiller en rahatsız edici siğillerdir. Görsel anlamda her zaman yüzümüz ön plandadır ve yüzde siğil olunca canımız sıkılır. Bu siğillerin de kaynağı hpv virüsüdur.

Yüzde siğil olmaması için çok dikkatli olmasınız. Ortak eşya kullanırken son derece özenli olmalısınız. Ortak havlu kullanımı kesinlikle yapmayınız. Öpüşmek gibi durumlarda da siğil bulaşabilir. Tabiî ki her şeye dikkat etseniz de yüzünüzde siğil çıkabilir. Bilimsel açıdan kesin bir cevap bulunmuyor.

Peki yüzde siğil nasıl geçer? Tıbbi yöntemleri yukarıda yazdım. Hepsini tek tek incelemek gerçekten çok zor. Hem de benim tıp bilgim yeterli gelmez. Ancak yüz için çeşitli kremlerin kullanıldığını biliyorum. Hatta büyü fal gibi yöntemlerin bile var olduğunu söyleyebilirim. Bu gibi yöntemlere itibar etmemeniz gerekiyor. Ben tedavisi gibi siğiller de cerrahi yolla alınabiliyor ancak bu yöntem hem iz bırakıyor hem de tehlikeli. Siğil virüsü(hpv) asla vücudu terk etmez aldırdığınız siğilin yerine yenisi çıkabilir.

Yüzdeki siğilden bitkisel bir kürler ile çok kolay şekilde kurtulabilirsiniz.

 
3- Ayaktaki Siğil Nasıl Geçer?
 

Siğillerin  temel kaynağı olan hpv ayak tabanlarında büyük küçük demeden çıkabilmektedir. Bu gibi durumlarda hasta hem görsel açıdan hem de fiziksel açıdan etkilenir. İlerleyen siğil yürümeniz bile engelleyebilir.

 
 

Ortak kullanım alanlarındaki ıslak zeminler, havuzlar, spor salonları, hamam gibi yerlerden ayaktaki siğili kapabilirsiniz. Ayrıca kirli tutulan bir ayak hem mantar olma riski taşır hem de siğil riski.

 

Ayaktaki siğilleri diğer siğillerden ayıran en büyük özelliği düz yapılı olmasıdır. Nasıra benzer ancak nasırlar gibi kendi kendine geçmez. Yıllarca ayaktaki siğillerle boğuşabilirsiniz. Günden güne büyüyen ayaktaki siğiller sizleri rahatsız etmeye başlar.

 

Ayak siğilleri öbek öbek yayılmalarıyla ünlüdür. Diğer isminin mozaik siğil olması buradan gelmektedir. Ayaktaki siğillerden kurtulmak bütün siğillerde olduğu gibi mümkündür. 

 

Ayaktaki siğil nasıl geçer dediğini duyar gibiyim. Soğutularak ve yakılarak ayaktaki siğillerden kurtulabilirsiniz. Ancak bitkisel siğil tedavisini denemeniz sizler için en iyisi olacaktır. Çünkü ev ortamında siğilden kurtulabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 9
: 86851
Kayıt tarihi
: 21.03.12
 
 

Doğal tedaviler üzerine yazılar yazıyorum. Şifalı bitkilerin kimyasal maddelerle karışmadan direk..