Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '07

 
Kategori
Sosyoloji
 

Siğil

Siğil
 

“ Temizi bulunmaz ise, Suyun kirlisini kullanmak gerekir, ” 1960 Konrad Adenauer!
İkinci Dünya savaşı sonrası Almanya’da kurduğu hükümette kadroya aldığı, geçmişi bulanık Dr.Hans Globke ile ilgili bir soruya, bu sözü yanıt olarak kullanmıştır.

Kanlı, kavga gürültü bitmiş, orasına burasına bmok bulaşmamış ehli bir politikacı bulmak kolay olmamış, o devirde (Bu devirde?)

Nazivari faaliyetleri tam açıklığa kavuşmuş olsaydı zaten Amiler ona yağlı urgan kolyeyi armağan etmeden kendilerini alamazlardı! Ne etti etmedi kendi vicdanı olayların şahididir.

Kamplarda can verenlerin lideri Ben Guryon ile Dr. Hans Globke(bulanık mazili, yeni devrin devlet adamı) Aynı masada oturmuşlar ve ne olacak bizim halimizi konuşmuşlar!

Dünya çapında politik bir skandal olarak değerlendirilmiş mi? Medya bu olayın ne kadar peşinden koşmuş?

Almanya’nın savaş yılları ve sonrası sinema yıldızı Hildegard Knef 1950–51 de çevirdiği “Sünderin” Günahkâr adlı filmde en büyük organı derisini tamamen açıkta bıraktığı için nerdeyse aforoz ediliyormuş!

Kilisenin diretmesi sonucu Bavyera eyaletinde gösterimi yasaklanmış! Katolikler: “Çıplak kareler, günah işlemeyi teşvik eder. Başımıza bomba yağdığı yetmiyormuş gibi, şimdi de taş topaç yağacak! Allah muhafaza etsin” Demeleri pek fayda etmemiş!

Zirvedeki mahkeme kararı ile(Bundesgerichtshof) “Yasak” Kaldırılmış! Filmin skandal niteliğini kaybetmesi için çaba harcanmış!

1974 Senesi Almanya’sında Sachs, Heinz Pullman gibi banka hesabı oldukça kabarık kişilerden oluşan bir grup işadamına yorgunluklarını atıp relax olabilmeleri aşkına, elit otellerde para çek mücevher karşılığında hizmet veren Rosamarie Nitribit lüks otel odasında infaz edilmiş! Failleri bugüne dek faka basmamışlar!

Güzeller güzeli aşk hizmetçisinin katilleri bulunmadığından skandal da bir türlü patlak verememiş! Kediler dışkılarını özenle saklarlar! “Ay ne temiz hayvan!” Denir, esası öyledir! Pis hayvan yok gibidir, kirli çevre vardır insanoğlu tarafından başarıyla oluşturulan!

Kediler takip edilmekten hoşlanmadıklarından, iz bırakmak istemezler! Kedinin niyeti bundan ibarettir. Ak akçeler, karanlık işlerin üstünü örtme görevini ciddiye alırlar!

Günümüz dünyasının büyük sorun olarak gördüğü bir olay(Bakıma muhtaç yaşlılar) kafaları meşgul ediyor, çözmek ve kurtulmak için de yeni yöntemlere başvuruluyor!

Yine Almanya’dan olsun örneğimiz! Hükümet derki: Yaşlı hasta ananıza eşinize evde siz bakın bizde hizmetiniz karşılığı size maaş verelim! Cazip geliyor çoğuna, kabulleniyorlar. Zamanla ağır gelmeye başlıyor yıkamak paklamak, yetişkin dışkısını salyasını.

Vaktinde ilacını yemeğini vermek, hiç durmadan tekrar edilen geçmiş öyküleri dinlemek çileden çıkarıyor! İnsan olmasına insan ama o artık sadece, elden ayaktan düşmüş, düşünce gücü fireli bir tüketici! Şimdiye kadar ödediklerinin rengi soluyor, bakıcıları oğlu kızı eşi zaman zaman burnundan soluyor!

Hâkim olamıyorlar kendilerine, itekleme kakalama başlıyor, sevimsiz sözcükler eşliğinde! Cennetin yolunu halâ bulamadı bu bunak..Arkasından büyük vicdan azabı! Sinirler laçka!

İşin farkında olan devlet baba, başına kalmasın diye(artık) işe yaramazlar ordusu:” Sizler gidin şöyle bir iki hafta tatil yapıp kafanızı dinleyin, bu zaman zarfında bizler onlarla ilgileniriz, tatil paranızı da öderiz!”Diye başlıyor halkını avutmaya!

Cazip teklifi anında kabul ediyor 62 yaşındaki Helmut Lachs, 90 yaşındaki anasını emin ellere teslim ettiğini düşünerek bavulunu toplayıp uzaklaşıyor! Yeknesak yaşamına renk katmak, enerji toplamak için. Döndüğünde daha sevimli sabırlı olabilmek umuduyla!

Heidi Ostermayer Bir zamanlar âşık olduğu şimdilerde yakışıklılığından eser kalmamış, sağa sola yalpalayan kocası Sepp için” Ben tatil istemem, gündüzleri ona göz kulak olun yeter! Çalışmak, başka yüzler görmek, iki laf etmek istiyorum” diyerek dileğini dile getiriyor!

Yaşlıları düşkünleri, aç bırakmak bağırıp çağırmak, dövmek sövmek bir kenara itmek, skandalların skandalı! Bebekler, çocuklar, yaşlılar onlara bakım, sabır ister! Bu kutsal görevi üslenirken, düşünceler sağda solda gezmemeli!

Ayıp değil başa çıkamamak! Başa çıkarmış gibi görünmek..

Ömrü yeten yaşlanacak, kim kaçabilir? Bebek doğduğu andan itibaren yaşlanır! Sararmak solmak, buruşmak güçten düşmek hepimizi kapıda bekler!
Kimseye muhtaç kılmasın Yüce! Sevgili Kullarını, dualarımızın eşliğinde tedbiri elden bırakmamalı!

Skandalın önüne set çekmek, ona bulaşmaktan çok daha hayırlı!

 
Toplam blog
: 584
: 853
Kayıt tarihi
: 01.03.07
 
 

Dinleyenin olmadığı yerde anlatmanın önemi! Nasıl YAZAN oldum. 'Yalnız doğar, yalnız göçer' eskile..