Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Kasım '14

 
Kategori
Sigorta
 

Sigortalı olmak her birey için önemlidir

Sigortalı olmak her birey için önemlidir
 

SİGORTALI HAYAT OH NE RAHAT, SİGORTAN MI VAR O ZAMAN SIKINTI YOK, SİGORTAYI ACİLEN YAPTIRMALI........


Sigorta son yıllarda ülkemizde ve dünyada en yaygın sektörlerden biridir. Bu sektörden ekmek yiyen çok ama çok firma ve kuruluş mevcuttur. Sigortanın değişik alanlarda, değişik kapsamlarda bir çok çeşitleri mevcuttur. Başlıcaları Deprem Sigortası, Kaza Sigortası,  Kasko Sigortası, Trafik Sigortası, Özel Sağlık Sigortası, Seyahat Sigortası, Yangın Sigortası  vs.
İnsanlar çeşitli olayların önlenmesi ve olacak bir şeye karşı tedbir amaçlı sigortaya başvurmaktadırlar. Sigortada olayın boyutuna ve sonucuna göre vatandaşın mal ve can güvenliğinin teminatı olmaktadır. Yani garanti altına alınmıştır.  Maalesef sigortacılığın gelişmesi de muhakkak acı bazı olayların yaşanmasından sonra meydana gelmiştir. Ne acıdır ki; insan genelde hayat koşullarında  tedbirsiz ve dikkatsiz  davranmaktadır. İşte bu şekilde davranılması sonucunda sigorta ortaya çıkmıştır.  Sigorta;  İnsanı düştüğü tüm olumsuzluklardan çıkarmak için oluşturulmuş bir güvenlik, tedbir ve garanti  sistemidir. Yani sigortalının  garantörü durumunda olmaktadır. İşte bu açıklamalar ışığında; sigorta ve sigortalı olmak hayatımızın en mühim meselesi konumunu almıştır.
Yaşam veya hayat öyle bir şeydir ki; İnsan her an değişik bir durum veya olayla burun buruna gelebiliyor. İşte böyle bir durumu bertaraf edebilme yollarından en önemlisi de Sigortalı olmaktan geçmektedir. Sigorta adından da anlaşılacağı gibi bir garanti durum içermektedir. İnsanı veya maddeyi; her türlü olay ve problem karşısında tam bir koruyucu mekanizma haline  dönüştürür.
Ülkemizde; hem kamu  hem de özel şirketlerde, çalışan insanların  hemen hemen hepsinin muhakkak sigortası kurum tarafından yapılmıştır.  Eğer sigorta yapılmamışsa; bunun da kendine özgü bir yaptırımı vardır. Bu nedenle; günümüzde işe yeni giren bir kişi; muhakkak ama muhakkak sigortalı olarak işe başlatılmakta olup, işveren de bu konu da işçinin hakkını tam anlamıyla teslim etmeye çalışmaktadır. Örneğin; herhangi bir problem nedeniyle işçi ve işveren mahkemelik duruma düştüklerinde, Bağımsız Türk Mahkemeleri İşçinin beyanını esas almakta olup; işçi lehine olumlu kararlar vermektedir. Yani  Bağımsız Türk Mahkemelerimiz her yönüyle İşçiyi kesinlikle ama kesinlikle desteklemeye ve yanında olmaya  çalışmaktadır.

Sonuç olarak; Ülkemizde artık; sigorta yönünden sıkıntılı durumlar minimum seviyeye indirilmiş olup; sigorta kapsamında çok önemli adımlar atılmıştır ve de atrılmaya devam etmektedir.  Hemen hemen tüm işyerlerinde; sigoratasız çalışan bildiğimiz kadarıyla yoktur. Çünkü sigorta yaptırmayan işverene; cezai müeyyide uygulanmaktadır. Bu durumuda hemen hemen tüm işverenler dikkate aldıklarından dolayı, işyerlerinde kesinlikle  ama kesinlikle sigortasız işçi çalıştırmamaktadırlar.  Bu duruma gerçekten dikkat edilmeye başlanmıştır. Bu da gerçekten insanlık için sevindiricidir. Toplumun her yönüyle sosyal ve güvenlik haklarını elde etmesi şarttır. Bunu başta Devlet olmak üzere, tüm kurum ve kuruluşlar vatandaşa hakkıyla sağlamak durumundadır. 

SİGORTALI OLMAK AYRICALIKTIR. BU AYRICALIĞI KAÇIRMAYALIM...

 
Toplam blog
: 94
: 1680
Kayıt tarihi
: 20.06.14
 
 

Üniversite, Kamu Yönetimi, Yerel Yönetimler, Çalışan, İyi bir kariyer sahibi olmak, Kitap okuma, ..