Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

SİHİRLİ DEĞNEĞİMİ DÖNDÜRÜYORUM!

SİHİRLİ DEĞNEĞİMİ DÖNDÜRÜYORUM!
 

resimseli.com


Hayatımız hem çok düzgün, hem de her şey yolunda akıp gitsin isteriz çoğu zaman. Yolun sonunu baştan görüp, ona göre önlem almak isteriz. Ama hayat bu! planlarımızla aynı doğrultuda ilerlemiyor. O zamanlarda inanmamız gereken yine kendimiz ve dualarımız oluyor. Her insanın içinde, yüreğinde bir yerlerde sihirli bir değneği mutlaka vardır. İnsan olmanın yolunu, iyiyi, doğruyu, güzelliği yakalamanın yolunun da bu değnekten geçtiğini biliyoruz ama unutuyoruz.

Otuzlu yaşları yavaş yavaş tükettiğim için mi, yoksa "Olgunluk çaresizliğin verdiği bir olgudur" dedikleri gibi olgunluk adı altında çaresizliğin arkasına sığınıp, güçlü kadın rollerinden mi sıkıldım nedir, başardığım, başaramadığım, neleri kaybedip, neleri kazandığımı irdelediğim zamanlardayım yine.

Etrafıma şöyle bir bakınca görüyorum ki çoğu arkadaşlarım da öyleler, içlerinde ne fırtınalar kopuyor. Çoğunun kafası karışık. Ankara'nın havası gibi değişik, kafası karışık ve bu düşüncelere alışık güzel hatunlar! Şimdi içimizdeki sihirli değnekleri çıkarıp, şöööyle bir döndürmenin tam zamanı...

Yoksa sihirli değneğiniz yok mu? Hemen size en yakın oyuncakçıya gidin, kendinize -çocukluğunuza- bir hediye alın. Sallayınca nınınınınnnn diye ses çıkaran, ucunda kocaman yıldız bulunan pembe peri değneği... Ama sadece kendinize değil, annenize, teyzenize, ablanıza, halanıza, kayınvalidenize...içinizden kime almak geliyorsa ona da alın bir tane.

İlaçların kar etmediği günlerde döndürün değneğinizi havada, nınınınınnnn çıkan sesi duyun, yaldzlı tozlu daireleri görün. Tüm kötülükler dağılsın, herkes mutlu olsun. Yüreğinizden kaçacak yer arasın kötülükler...

Ben de sihirli değneğimi kafası karışık olmayan tüm kadınlar için döndürüyorum! Onların da kafaları karışsın. Çok eğlenceli:)))))(Biraz bencilce oldu ama olsun!)


Sadece kadınların kafaları değil erkeklerin kafaları daha da karışık aslına. Bakın Pakize Suda'ya bir erkek okuru ne yazmış:

"Televizyon ve radyo gibi halka açık yayın kurumlarında, içeriklerinin kanunun 226.maddesine ters düşmesi nedeniyle Türk Halk Müziği başlığı altında yayınlanan iki türkünün yasaklanmasını ve bu iki türkünün yayınlanması halinde yayın kuruluşları hakkında soruşturmanın açılmasını saygılarımla arz ederim.

Yemeni bağlamış telli başına, zülüfleri düşmüş hilal kaşına, henüz girmiş 13-14 yaşına, edalı işveli köylü güzeli.

Türküde görüldüğü gibi 13-14 yaşına henüz girmiş bir kız çocuğu hakkında cinsellik içeren bir çağrıştırma vardır.

Daracık daracık sokaklar, kızlar misket yuvarlar, kızlara koca vermiyor, kocaman kocaman karılar. Oy farfara farfara ateş düştü şalvara, ağzım dilim kurudu, kız yalvara yalvara...

Bu türkü sözlerinde de sokakta misket oynayan kız çocukları üzerinde cinsellik çağrışımı vardır ve açık olarak türkünün ana bölümünde şalvara ateş düşmesinden bahsedilir."

Şaka gibi...Okura göre Ahlaksız Türküler de varmış da haberimiz yokmuş!!!! Haydi hanımlar değneğimizi böyle kafaları karışmış erkekler için de döndürelim. nınınınınnnnnnn

İşte bir fıkra:

25.evlilik yıldönümlerini kutlayan bir çifte birden evlilik perisi görünür. 25 yıl evli kaldığınız için sizi ödüllendireceğim ve her birinizin bir dilek hakkı var der. Önce kadın "hep fakir yaşadık ve sıkıntı çektik bizi zengin yap lütfen" der ve sihirli sopa salllanır, birden masanının üzeri parayla dolar. Peri adama döner ve "ya sen ne istiyorsun ?" der. Adam da karısına bakar ve kendimden 30 yaş küçük bir kadınla olmak istiyorum der. Sihirli sopa sallanır ve o da ne adam 80 yaşında oluverir:)))))

Sevgiyle ve Mutlu kalın.
 
Toplam blog
: 184
: 2109
Kayıt tarihi
: 11.03.07
 
 

1974 Bremen doğumluyum. Hayatın Med-Cezir'lerle dolu olduğuna inanırdım; yaşaya yaşaya anladım ki ö..