Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '17

 
Kategori
Dünya
 

Sihirli Halının Hikmeti

Sihirli Halının Hikmeti
 

Duvarda kocaman büyülü bir halı var ve halıya sinekler dadanmış. Nasıl dadanmasın ki halıya bir sürü pislik bulaşmış. Halıya sürülen her leke kimse tarafından temizlenmediği için artık mide bulandıracak kadar görüntüsü bozulmuş durumda.

Kimi zaman birileri çıkıp, halıdaki sinekleri kovmaya uğraşsa da halıdaki sinekler kendilerini kovmaya çalışanlara öylesine saldırmışlar ki, direk olarak halıdaki sineklere saldırabilmek mümkün değil. Halıdaki sinekleri doğrudan ürkütmektense etrafından dolaşmak zorunda kalmış. Kişiler halı bakımı ve sinek kovma  konusunda da bilgi sahibi değilmiş. Halı halkın malıymış, halk kendi malına gösterdiği özeni halıya göstermeyen halk büyülü halıyı sineklere terk etmiş. Kimilerinin uyarılarına halk kulak asmamış. Sineklerin uyuşturucu etkiye sahip dokunmasına maruz kalanlar da masallar dünyasına dalmışlar. Halı doğru dürüst temizlenmeden sahiplerine büyü, zenginlik, mutluluk vermediğinden halk halıya, halı halka umut olmamış.

Sinekler zamanla cesaret bulup, büyülü halının sihrinin sırrına da vakıf olmaya başlamışlar. Ortak bir çalışmayla halıyı temizlemeyi, halının nimetlerinden faydalanmayı bir türlü birlik olup beceremeyen halk mecburen halıyı sineklere terk etseler de yine de bazıları o halının halkın malı olduğunu, halının özenle bakılması gerektiğini, halının her ilmiğinin özenle ataları tarafından işlendiğini, desenlerin hepsinin tarihi anlamı olduğunu belirtseler de halka tarihi ve büyülü halının değerini anlatamıyormuş.

Herkes halıdan umudunu kesmiş, halıyı terk etmişler. Halı da sineklere kalmış. Halıdan gerçek sahibini uzaklaştıran sinekler neredeyse düğün bayram ediyorlarmış ki, uzaklardan ellerinde son derece gelişmiş halı temizleyicilerle yabancı bir topluluk çıkagelmiş, sinekler bir ara halının eski sahiplerine yaptıklarını yapmaya kalkışsalar da sineklerin saldırısını ustalıkla püskürten halı temizleme ilmine sahip topluluk büyülü halının sahibi oluvermiş.

Halı adından da anlaşılacağı üzere büyülüymüş, elinde tutmayı bilenlere sonsuz güç sağlayan halı yeni sahipleri olan halka mutluluk, zenginlik sağlamış. Güçlüler gün gelip, bu gücün önünde siz çökmüş, güçsüzler yok olmuş. Büyülü halının eski sahiplerinin torunları ise atalarının sineklere terk ettiği halının yeni sahibi olan topluluğun halı ile sahip oldukları sonsuz gücün gölgesinde, benliklerini kaybedip eriyerek yok olmuşlar…

 

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..