Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Nisan '12

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Sihirli ilaç Havuç

Sihirli ilaç Havuç
 

PORTAKALLI, FISTIKLI CEZERYE


SİHİRLİ İLAÇ HAVUÇ

Havuç B,C,D ve E vitaminleri yönünden zengindir bir sebzedir.

Düzenli olarak Havuç yenildiğinde, bağırsak, rahim, gırtlak, mesane, prostat, yemek borsusu, göğüs kanserlerine yakalanma riskini azaltır. Kalbin dostudur, LDL oranını düşürür. Pekliği azaltır, Kaynatılarak içildiğinde bulantı ve kusmaya iyi gelir. Karaciğeri temizler ve hücreleri canlandırır.

Havuçtan çeşitli yemek ve tatlılar yapılır. Ben bugün yavrularımızın çok sevdiği, portakallı, fıstıklı cezerye tarifi vereceğim.

YAPILIŞI:

Yarım kilo havuç yıkanır, soyulur ve blenderde iyice kıyılır. Bir tencere konulur üzerine 2 su bardağı su, 5 çorba kaşığı toz şeker eklenerek iyice pişirilir. Ateşi kısıp 5 dakika yumuşamaya bırakılır. 10 adet pötibör bisküvi kırılır un haline getirilir, soğuyan havucun içine serpilir. ½ su bardağı çekilmiş fındık, aynı oranda çekilmiş ceviz, 1 bardak ayıklanmış kabukları soyulmuş Antep fıstığı,  1’/2 bardak rendelenmiş portakal kabuğu, 1 çay kaşığı olmak üzere çekilmiş tarçın, karanfil hepsi birlikte iyice yoğrulur. Hamur haline getirilir. Elimizle ufak parçalar koparılıp şekil verilerİlir.

Yayvan bir kapta bulunan Hindistan cevizine iyice bulanır. Kare veya yuvarlak şekiller verilir. Servis tabağına alınan cezeryeler buzdolabında dinlendirilir.

 

AFİYET OLSUN

 

NAHİDE ÇELEBİ

 



 

  

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..