Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '10

 
Kategori
Edebiyat
 

Şiir imbatı İzmir Konak'tan ve Karşıyaka'dan esecek...

Şiir  imbatı İzmir Konak'tan ve Karşıyaka'dan esecek...
 

"Şiirden bir kent, İzmir..."

İzmir şiirle buluşuyor yine. Şiir imbatı hem Eşrefpaşa‘dan Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nden, hem de Karşıyaka’dan Ziya Gökalp Kültür Merkezi'nden esecek.

19 Mart Cuma günü 6.Uluslararası Şiir buluşmasını gerçekleştiriyor Konak Belediyesi. Şiir severler hem yurdumuzun seçkin şairlerine, hem Makedonyalı şairlere alkış tutacak. Dünya Şiir gününün bu yılki onur konuğu ünlü şair Ülkü Tamer. Onur Konuğu ülke ise Makedonya. “Şiirle Geçti Bunca Yıl” başlığıyla oluşturulan söyleşide Namık Kuyumcu, Refik Durbaş, Zülfü Livaneli şair Ülkü Tamer’e sorular yöneltecek. Ayrıca Ülkü Tamer şiirinden örnekleri Hakan Tartan, Özlem Sezer, Fergun Özelli, Seçil Özcan, Önder Kızılkaya’dan dinleyeceğiz. Enver Ercan’ın yöneteceği panelde ise “Ülkü Tamer Şiiri” üzerine Eray Canberk, Haydar Ergülen, Sina Akyol birer konuşma yapacaklar.

Dünya Şiir Günü Bildirisini BESAM İzmir Temsilcisi şair Recai Atalay seslendirecek. Üç gün boyunca şairlerimizin şiir okuma saatleri olacak. AyrıcaCezmi Ersöz, Fahri Özdemir, Nevzat Çelik, Ünal Ersözlü “Popüler Yaşamın Nesnesi Olarak Şiiri” i masaya yatıracaklar. Akif Kurtuluş, Metin Cengiz, Necmiye Alpay ise “Şiir ve Öteki” üzerinde konuşacaklar. “Şiirde İroni ve Humor” konusunu da Nilay Özer, Roni Marguiles, Tarık Günersel irdeleyecekler.

Şairler Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Ali Çetinkaya Bulvarı, Dominik Sevgi Yolu boyunca “Şiire elini ver, sevgiye yürü” diye seslenecekler. Bir de İzmir Körfezi’nde vapur gezisi var. Adını “Şiirli Gemi” olarak saptamışlar. Şiirli Gemi’nin tayfaları arasında Makedonyalı 5 şairle birlikte ülkemizin değişik kentlerinden şairler de bulunacak. Onur konuğu Ülkü Tamer başta olmak üzere, çok sayıda şair körfezin dalgalarına, imbatına şiir katacaklar.Kimler yok ki bu geminin tayfaları arasında: Ahmet Telli, Cezmi Ersöz, Hüseyin Pekerr, Enver Ercan, Akif Kurtuluş, Ali Cengizkan, Sina Akyol, Özcan Yalım, Ahmet Günbaş, Nevzat Çelik, Tuğrul Keskin, Timuçin Özyürekli, Süreyya Berfe, Mehmet Sadık Kırımlı, Eray Canberk, Özgen Seçkin, Ümit Yaşar Işıkhan, Ünal Ersözlü, Raif Özben, Refik Durbaş, Roni Marguiles, Hasan Öztoprak, Haydar Ergülen

Şiir tayfası bu şairlerle bitmiyor elbette. Her yaştan seçkin, saygın şairlerimiz de bu gemide olacaklar, şiirler okuyacaklar, şarkılar söyleyecekler. Kimler mi? A. Neyzar Karahan, Adnan Özer, Ahmet Çınar, Altay Ömer Erdoğan, Asım Gönen, Asım Öztürk, Aslıhan Tüylüoğlu, Asuman Susam, Atilla Er, Avram Ventura, Baha Önem, Bilsen Başaran, Coşkun Şimşekli, Dedocan, Erdoğan Aytekin, Ersan Erçelik, Fergun Özelli, Ferhat İşlek, Hakan Cem, Halim Şafak, Hayri K. Yetik, Hidayet Karakuş, Hülya Deniz Ünal, Hüseyin Yurttaş, İsmail Mert Başat, Lidia Cherieliuc, Mansur Balcı, M. Mazhar Alphan, Mahmut Temizyürek, Mehmet Atilla, Mehmet Eroğlu, Mehmet Mümtaz Tuzcu, Mehmet Rayman, Metin Cengiz, Muzaffer Kale, Muzaffer Sarıgül, Mutlucan Güvendir, Müesser Yeniay, Namık Kuyumcu, Nilay Özer, Oğuz Tümbaş, Onur Akyıl, Özgen Seçkin, Özkan Satılmış, Özlem Sezer, Salih Öztürk, Seçil Özcan, Işıkhan, Uluer Aydoğdu, Ünal Ersözlü, Yaşar Aksoy, Yusuf Alper, Yücelay Sal, Zübeyde Seven Turan.

20 Mart Cumartesi günü saat 15.30’dan itibaren bir başka şiir rüzgârı da Karşıyaka’dan esecek. Açılış Konuşmasını ve Dünya Şiir Günü Bildirisi Sunumunu şair Veysel Çolak’ın yapacak. Karşıyaka Belediyesi’nin düzenlediği bu şiir gününün Onur Konuğu 82 yaşındaki seçkin şairimiz Berin Taşan. O gün Hidayet Karakuş da "Toplumcu Şiirin Alçak Gönüllü Sesi Berin Taşan" ı anlatacak şiir severlere.

Gelenekselleşen Homeros Şiir Ödülleri bu yıl Kemal Özer adına düzenlenmişti. Kazanalnar da belli oldu. Birinciliği Seyyidhan Kömürcü - Gökben Derviş, ikinciliği Gökhan Arslan - Türker Özşekerli, üçüncülüğü ise Volkan Odabaş - Mustafa Ergin Kılıç.Mansiyonlar ise Çağdaş Çetinkaya, Cihat Duman, Nur İpek Önder arasında paylaştırıldı.
Karşıyaka Ziya Gökalp Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan şiir gününde şiirini seslendirecek şairlerimiz de Özcan Yalım, Ogün Kaymak, Oya Uysal, Muzaffer Kale , Deniz Durukan, Kazım Şahin, Hülya Deniz Ünal, M. Mazhar Alphan, Ertan Yılmaz, Özkan Satılmış, Müesser Yeniay, İlker İşgören, Özlem Tezcan Dertsiz, Didem Gülçin Erdem. Ödül alan şairler de şiirlerini sunacaklar.

Şimdi sıra bizde, sizde, tüm şiir severlerde, sanata, edebiyata gönül verenlerde, okuma tutkunlarında… isterseniz Konak Türkân Saylan Kültür Merkezi’nden, Karşıyaka Belediyesi’nden şiir gününün programını alıp daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Her gününüz şiire, umuda, sevince, aydınlığa açık olsun.

 
Toplam blog
: 178
: 1483
Kayıt tarihi
: 01.06.08
 
 

1946 yılında Gaziantep’in Oğuzeli ilçesinde doğdum. İlkokulu aynı ilçede, ortaokulu Ceyhan’da, li..