Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Adem Güngör/FETHİYE KÜLTÜR ETKİNLİKLERİ

http://blog.milliyet.com.tr/ademgungor

29 Ekim '09

 
Kategori
Güncel
 

Şiir günleri

Şiir günleri
 

Şiirlerini şişeyle Ölüdeniz'e attılar


Şiirlerini şişeyle Ölüdeniz’e attılar

Ölüdeniz Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl ilki düzenlenen Ölüdeniz Şiir Günleri’ne katılan şairler, Ölüdeniz için yazdıkları şiirlerini şişelere koyup denize attılar.

Ölüdeniz Belediyesi öncülüğünde bu yıl ilki düzenlenen Ölüdeniz Şiir Günleri sona erdi. Türkiye’nin bir çok yerinden şairlerin buluştuğu Ölüdeniz Şiir Günlerine şairler Metin Cengiz, Sina Akyol, Yavuz Özdem, Turgay Kantürk, Deniz Durukan, Coşkun Karabulut, Abidin Güneyli ve Arife Kalender ile fotoğraf sanatçısı ve şair Çerkes Karadağ katıldı.

Ölüdeniz, Kayaköy ve Fethiye ilçe merkezinde çeşitli etkinliklerle şiirlerini paylaşan şairler, katılımın az olmasına sitem ettiler. Türkiye’de dergicilik ve genç şairlere öneriler gibi konularında toplantılarda anlatılması planlanan şiir günlerine katılım olunca bu konular yerine şairler sadece şiirlerini katılımcılarla paylaşmayı tercih ettiler. Etkinliğin son gününde Ölüdeniz kumsalında buluşan şairler, önce Ölüdeniz için yazdıkları şiirleri okudular daha sonrada bu şiirleri şişeye koyarak denize attılar.

Şairlerle birlikte içerisinde şiirlerin yer aldığı şişeleri denize atan Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz “Türkiye’nin farklı bölgelerinden birçok şairi bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadık. Fethiye halkının yoğun ilgisi olmasa da öğrencilerin ilgisi bizleri sevindirdi. Şairlerin Ölüdeniz için yazdığı şiirlerin hepsi birbirinden güzeldi. Şairler, bu güzel şiirlere ilham kaynağı olan Ölüdeniz’le şiirlerini buluşturmanın sevincini yaşadı” dedi. Şairler daha sonra bir sonraki yıl tekrar Ölüdeniz’de buluşmak için sözleştiler. Saralar Fethiye.

 
Toplam blog
: 320
: 1741
Kayıt tarihi
: 16.04.09
 
 

Muğla Fethiye doğumluyum. Sanat okulu elektrik bölümü mezunuyum. Tarih ve Kültüre çok önem veriyo..