Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

03 Eylül '09

 
Kategori
Şiir
 

Şiir üzerine!

Şiir üzerine!
 

“Bir gencin şiir yazabilmesi için 15-20 yıl kitap okuması gerekir”

Beylikdüzü Belediyesi, ramazan etkinlikleri kapsamında sanatçı kimliğiyle ön plana çıkan, AK Parti Adana eski Milletvekili Recep Garip öncülüğünde bir şiir dinletisi düzenlendi. Şair ve yazar Nurettin Duman, yazar ve yayıncı Şeref Akbaba, yazar Adem Özbay, şair Ekrem Kaftan, yazar Hulusi Üstün, geceye şiirleriyle renk katan Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Özgür Çoban ile şiir ve edebiyatla yakından ilgilenen Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nihat Adıgüzel sahnede okudukları şiirlerle geceyi renklendirdi.

Şair olmak isteyenlere Cahit Külebi’nin tavsiyesini aktaran Recep Garip, “Bir gencin şiir yazabilmesi için 15 veya 20 yıl kitap okumuş olması ve de yaratılıştan gelen ilham yani yeteneğe sahip olması gerekir. Ayrıca şair, edepli söz söyleyen kişidir” dedi.

Şiir okumaya başlamadan önce kısa bir konuşma yapan Ekrem Kaftan, “Şiir, insan ruhunun kelimelerle buluşmasıdır. Nazım, inci dizmek demektir. İnci ne kadar değerli ve dizildiği zaman ne kadar güzel bir eser ortaya çıkarsa şiir de öyledir” diyerek şiirin önemini anlattı. Ardından konuklar okudukları şiirlerle dinleyicileri farklı iklimlere götürdü. Şiir dinletisini Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun ve başkan yardımcıları da izledi.

Ak Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık da etkinlik alanını ziyaret etti.


Fotoğraflar: Beylikdüzü Belediyesi Başkanlığı

Sabiha Rana

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..