Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '13

 
Kategori
Haber
 

Siirt Pervari

Siirt Pervari
 

 

Cinnet geçiren asker karakolu taradı: 3 şehit 1 yaralı
 
 Siirt'in Pervari İlçesi'nde cinnet getirdiği sanılan bir asker, karakoldaki arkadaşlarını otomatik silahla taradı. 3 arkadaşını şehit ettikten sonra intihara kalkışan asker ağır yaralı hastaneye kaldırıldı. Siirt Valisi Ahmet Aydın, "Olayda 3 şehidimiz var" dedi.
 
Olay, Pervari İlçesi kırsalında bulunan İğneli Jandarma Karakolu'nda bugün saat 15.30 sıralarında meydana geldi. Karakolda görev yapan ve bunalımda olduğu belirtilen bir asker, G-3 otomatik tüfekle karakolda görevli arkadaşlarına ateş açtı. Cinnet getirdiği sanılan askerin açtığı ateşle, 3 asker şehit düştü. Saldırgan asker ardından silahın namlusunu kendisine çevirerek intihara kalkıştı. Ağır yaralanan asker, askeri helikopterle Siirt Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. Doktorlar yaralı askerin hayati tehlikesinin devam ettiğini söyledi.
 
Şehit askerlerle, intihara kalkışıp yaralanan askerin kimlikleri henüz açıklanmazken Siirt Valisi Ahmet Aydın, "Olayda 3 şehidimiz var. Karakolda görevli bir asker arkadaşlarına ateş açıyor. Daha sonra aynı silahla kendisini vuruyor" dedi.
 
...
 
CİNNET GETİRİP 3 ARKADAŞINI ŞEHİT EDEN ERİN MEMLEKETİ SAPANCA ŞOKTA
Siirt'in Pervari İlçesi'nde vatani görevini yaptığı karakolda cinnet getirerek otomotik silahla ateş açtığı 3 arkadaşını şehit eden, bir arkadaşını da yaralayan Samet Maya'nın memleketi Sapanca'da ailesi ve yakınları büyük şok yaşıyor.
Sapanca İlçesi'nin Rüstempaşa Mahallesi'nde oturan Jandarma Er Samet Maya, yakınları ve komşuları, aldıkları haber ile büyük üzüntü yaşadı. Haberi alan yakınları baba Ali Maya'nın Rüstempaşa Mahallesindeki evine akın etti. 2 çocuk babası Ali Maya gazerecilerle görüşmek istemedi.
Sapanca Rüstempaşa Mahalle Muhtarı Nazım Özkılıç, karakolda arkadaşlarına ateş açan Samet Maya'yı güle oynaya askere uğurladıklarını belirterek, "Olayı duyunca şaşırdık. Hiç bir psikolojik sorunu yoktu" dedi. (Kaynak: Milliyet)
 
Çocuğumuzu okula gönderdiğimizde, okulda çocuğun başına birşey geldiğinde ilk muhatabımız kimdir? Okul yönetimidir. 
 
Yönetimin, ' vay senin çocuğun yaramazdı, haylazdı, şımarıktı, laf dinlemezdi... gibi bi' milyon tane mazaret üretmesi son derece saçma olurdu... Saçma olurdu çünkü, o çocuklar emanet.
 
'Burası asker ocağı, ana kucağı değil' gibi laf salatası yapmaya da gerek yok. Aynı gezegende yaşadığımıza göre o kadarını biz de biliyoruz...    
 
Asıl bilinmesi gereken şey, ASKER kutsal bir emanettir. Kimim emaneti? ANA'ların emaneti...
 
Şehitlerimize Allah'tan rahmet yaralı askerimize şifalar diliyorum. 
 
KUTSAL'a da Peygamber sabrı diliyorum...
 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..