Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Temmuz '10

 
Kategori
Magazin
 

Şikayetim Var

Şikayetim Var
 

İstiyorum ki okuyunca şaşırın. Deyin ki aaa demek böyleymiş. Vay vay vay...Sağolasın yahu ezgiumut.

Olayın ana hatlarını görünsün istiyorum. Olayın satır aralarına sıkışmış olanın dalgınlık mı, dikkatsizlik mi, yoksa şeytani bir dolgu maddesi yoksa bir köstebeğin eli mi? Bunu birlikte fark edelim istiyorum.

Çok şey mi istiyorum? Bakın, bakın vazgeçmeyin dostum okuyuverin. Zaten birkaç paragraf o kadarcık.

Digiturk ve LigTV, lig TV'nin maç yayınlarını izinsiz yayınlayan bazı siteleri engellemek için İstanbul Basın Savcılığı 'na başvuruyor.

burdabok.com, burdabak.net, burdabak.de, ligtvdevu.net, ligtv-izle.net ve ligtv-izle.tv hakkında erişimi engeleme talebiyle İstanbul Basın Savcılığına başvuruyor.

Hakkını arayacak. Çünkü yayın hakkı yasalara göre Digitürk'ün.

Digiturk'un şikayeti uzerine İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi
ligtv-izle.tv'nin
adresini yanlışlıkla ghs.google.com'un IP'si olan
74.125.43.121
olarak yazdığı için , Google'ın pek çok servislerine erişim kesiliyor.*

İşin tuhafı numaralar arasında uzaktan yakından bir benzerlik de yok ki el sürçmesi diyelim. Olmuş bir dalgınlık...

Yani terslik burada başlıyor yalnış yazılan IP numarasından. Kim yanlış yazdı , neden yanlış yazıldı buna gelemedik henüz.

Sorarım sizlere, yanlış IP numarası yazarak, cürüm işlenen değil de ilgisi olmayan siteyi kapatmak, kendi halinde yaşayan suçsuz bir insanı yakapaça yakalayıp bir cinayetin suçlusu olarak deliğe tıkmaktan farklı mı?

Haa arada basit bir fark var tabii. İnsan söz konusu olunca, sadece başa gelen bilir ve çeker bunun derdini yani haksız yere suçlanıp kodese tıkılmayı. Gerisi hoştur ama pek de boştur.

Ama site kapatılınca o siteden yararlanan binlerce kuzu mağdur olsa da nedense sessiz kalıverir.

Şikayetim var, değerli okurlar, hukuku üstün tutanlar, şikayetim var, hukuk insanları.

Bir araştırma çalışması yapıyordum Google haritalarını kullanarak Avrupa üzerine. Bilirsiniz Google haritalarında her şey var, kasabalar yol bazında, ulaşım bazında erişilebilen yerlerdi Google maps -sayesinde. Sonunda kitaplaşacaktı. Çalışmam pat diye ortasında kesildi. ANAYASAL haklarımdan olan ve aynı zamanda evrensel bir İnsan Hakkı olan BİLGİ ALMA ÖZGÜRLÜĞÜM engellendi.

Biraz daha kurcalayalım bu olayı, olasılıklar üzerinden:

Diyelim ki , siz AYŞE'den davacısınız. Savcılığa verdiğiniz dilekçede adını yanlışlıkla AYSEL yazmışsınız. Şikayetçi olduğunuz AYŞE yerine şikayetle hiç ilgisi olmayan AYSEL CEZA alırsa bunu fark ettiğinizde hatanızı düzeltmez misiniz?

Varsayalım ki siz AYŞE diye doğru yazdınız ama mahkeme evrakları yazılırken ya da depoda beklerken mi artık bilemeyeceğiz, karışıklık olmuş ve AYŞE yerine AYSEL'in adı yazılmış. Vekil avukatlarınız bu yanlışığı görmezse sorumsuz davranmış olmazlar mı? Sizin vekilleriniz yani siz sorumsuz davranmış olmuyor musunuz?

Öyle ya insanlık halidir olmuş bir şeyler ve bu yanlış isim DAVACI'nın , DAVAYI AÇAN AVUKATLARIN ve DAVAYI YÜRÜTEN SAVCI 'NIN VE YARGIÇLARIN gözünden kaçmış. Samimiyetle söylüyorum. Teknik konudur olabilir. Tamam ama hatayı görenler uyarıyor. AYŞE yerine AYSEL ceza aldı diyorlar.

Basın günlerdir yazıyor, biz de bloglarda bas bas bağırıyoruz, dürüst anlamda yasalara uygun davranan İnternet kullanıcısı bağırıyor.

maps.google - GOOGLE HARİTA'YI- neden kapattınız?

Google HARİTA'yı yı niye kapattınız? diye soruyoruz.

Mesele hemen youtube ile ilkişkilendirilerek açıklanıyor. Olay başka MECRALARA ÇEKİLMEYE ÇALIŞILIYOR.

O neee...

Ulaştırma Bakanı açıklamış ve Google'ın Türkiye'de vergi vermediği için erişimin kapatıldığını ileri sürüyor.

Sonra aşırı baskılardan mı acaba keyfi olarak, Google hesaplarından bazıları açılıyor? Google translate gibi, ama henüz google haritaları kapalı. Sayfaya tıklayınca kiminde içi boş bir harita çerçevesi çıkıyor, kiminde ise servis sağlayıcınız bu hizmeti vermiyor diyor.

Ayrıca kararı altta yazdım. Çelişkiyi göreceksiniz. Telekom içerik sağlayıcı mı, servis sağlayıcı mı bir bakın bakalım.

Bana sağladığı yegane şey dert. Şikayetim var.

Google kendisine vergi bakımından açılan bir mahkeme sonucu yargılanmamıştır ki, bu bir.

Google IP'si yani kimlik numarası yanlışlıkla- O NASIL BİR YANLIŞLIK AYRICA ARTIK DÜŞÜNMEYE DEĞER - kayıtlara girildiği için, bedelini bizler ANAYASAL bilgi edinme erişim özgürlüklerimizi kaybederek çekmekteyiz.

Konu vergiye gelip dayananda acaba TÜRKİYE'DE temsilcilik açmayan şirketlere uygulanan uluslarası vergi prosedüründen farklı bir yaklaşım mı sergilemektedir google?

İnternet üzerinden satış yapan binlerce şirket hepsi de vergi vermekte midir TC 'ye?

The Newyork Times online ya da Guardian online, Türkiye okuru tarafından okunuyor diye Türkiye Hükümeti'ne vergi mi verecektir? Orada da reklamlar yok mu?


Yani sözün kısası, olan benim gibi YASALARA SAYGILI ve illegal kullanımı BİLMEYEN TC vatandaşlarına olmaktadır olanlar bireysel olarak. ANayasal hakkımız olan bilgi edinme özgürlüğümüz elimizden çekilip alınmıştır.

Evet, şikayetim var.

İNETD Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akgül'den:

"IP tespitinde yapılan ihmal sonucunda binlerce internet kullanıcısının iletişim, iş yapma, öğrenme haklarına kısıtlama getirilmiştir.

"Öte yandan karar “Servis sağlayıcının içerik sağlayıcıya sunduğu hizmeti durdurması yoluyla Erişimi Engellenmesini” emrediyor. Türk Telekom içerik sağlayıcıya bir hizmet vermemektedir."

Mahkeme kararında açıkca IP engellemesi demediği halde, Türk Telekom mahkeme kararını yorumlayarak, IP bloklaması yapmıştır. Türk Telekomun böyle bir yetkisi yoktur. Mahkemeye başvurup, durumun açıklığa kavuşmasını istemesi gerekirdi. Mahkeme başvuruya rağmen, kararını düzeltmemektedir."*

Sözün kısası suçsuz AYSEL'in SUÇLU AYŞE yerine tutukluluğu devam ediyor.

ezgiumut 2010 Temmuz

* kaynak: Prof Dr.Mustafa Akgül. İNETD BAŞKANI.

Digiturk'un sikayeti uzerine istanbul 1. sulh ceza mahkemesi
ligtv-izle.tv'nin adresini yanlislika ghs.google.com'un IP'si olan
74.125.43.121 olarak yazdigi icin pek cok kisi hala sorun sorun
yasiyor. Mahkeme hatasinda israr ediyor. Biz INETD olarak
digiturk-ligtv-istanbul basin savciligi-istanbul 1. sulh ceza mahkemesi-
Tt'ye suc duyurusunda bulunduk.

http.//inetd.org.tr/yasak/

altinda suc duyurusu metnine erisebilrisniz. İsterseniz, bu metni
uyarlayip, kendiz de savciliğa basvurabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 566
: 1338
Kayıt tarihi
: 11.07.06
 
 

Edebiyatla ilgileniyorum. Ayrıca amatörce belgesel film çalışmaları yapıyorum ve kültürel etkinlikle..