Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '11

 
Kategori
Futbol
 

Şike kaosu yeni boyutlar kazanıyor

Şike kaosu yeni boyutlar kazanıyor
 

Ateşten bir top


Görsel ve yazılı medyada  "şike kaosunun" giderek yeni  boyutlar kazandığını görmekteyiz.

Geçen akşam TRT 1  kanalındaki "Bizim Stadyum" programına konuk olan bir avukat :

-Referandumdan sonra Anayasal bir kurum haline getirilen TFF Tahkim Kurulu'nun, şike ve küme düşürme konusunda karar alma yetkisine sahip tek mercii olduğunu,

-Ve bu kurulun aldığı kararlara  karşı,  bir üst mahkemeye müracaat  olanağının bulunmadığını  

açıkça belirtmiştir.

O zaman akla şu soru gelmektedir : 

Madem Tahkim Kurulu, şike konusunda kesin karar alma yetkisine sahiptir ve bu kararların bozulması için bir üst mahkemeye gitme imkanı yoktur, o halde 3 Temmuz 2011 tarihinden beri kamu oyunu meşgul eden şike olayı,  neden Adli Yargıya intikal etmiş ve mahkeme kararı beklenmektedir? Polis tahkikatından sonra bulunan deliller Tahkim Kuruluna sunulur ve kısa sürede neticeye varılırdı. 

Oysa durum böyle olmadı. Polis tahkikatından sonra,şike  olayı  savcılığa intikal ettirildi ve mahkeme sonucu beklenmeye başlandı.

Bir başka yeni boyut da, UEFA ve FİFA'nın, şike yapan kulübü/ kulüpleri  küme düşürme konusunda herhangi bir yasal mevzuatının mevcut  olmadığı konusudur. Bir televizyon programında Bursasporlu eski yönetici Levent Kızıl bu iddiayı ileri sürmüştür. ( Kaynak Google)

Bir başka şaşırtıcı husus da, Savcılık iddianamesi sonucunda bir çok yönetici ve futbolcuya yasaklamalar getirilmesi ve bu futbolcuların ve yöneticilerin staddan çıkartılmış olmasıdır.

Ancak daha sonra,savcılık iddianamesine dayanılarak alınan bu kararın hatalı olduğu ileri sürülerek, ilgili kulüplerden özür dilenmiştir.

Şike konusundaki kaosun boyutunu değiştiren bir başka iddia da, savcıların açıkladıkları iddianameye istinaden, şüpheli sporcular ve yöneticiler hakkında kısıtlayıcı kararlar alamayacağıdır. Ancak uygulamada durum böyle olmamış ve savcılık iddinamesine göre cezalandırılan futbolcu ve yöneticiler olmuştur. 

Velhasıl, hergün yeni birşey öğreniyoruz, duyuyoruz.

Neyin doğru olduğunu bilemiyoruz. Her yetkili ve her hukukçu başka türlü konuşuyor.

Bakalım yarınlarda, daha neler göreceğiz ve duyacağız.

 
Toplam blog
: 472
: 959
Kayıt tarihi
: 26.01.10
 
 

1945 yılında Adana'da doğdum. Galatasaray Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültes..