Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Temmuz '11

 
Kategori
Futbol
 

Şike operasyonu hakkında

Şike operasyonu hakkında
 

Türkiyede şike operasyonu sebebiyle deyim yerindeyse yer yerinden oynadı. Şike, teşvik gibi ithamlar her sene bir çok kişi tarafından telafuz ediliyordu ama bir araştırma, soruşturma olmadan spor programlarında tartışılarak unutulup gidiyordu. Türkiye tarihinde futbol camiasına ilk defa bu kapsamlı bir şike, teşvik operasyonu gerçekleşiyor. 

Herşey 8 ay önce sokak ortasında saldırıya uğrayan eski Giresun Başkanının, Giresunsporun hesaplarının incelenmesini talep etmesiyle başlıyor. Telefon ve ortam dinlemesi, teknik takipler sonucu ele inanılmaz deliller geçtiği iddaa ediliyor. 

Fenerbahçe kulübünü zor durumda bırakan bu operasyonun nasıl sonuçlanacağını kamuoyu merakla takip ediyor. Madem cesurca bir operasyon düzenlendi, ne şiş yansın ne kebab mantığıyla hiç bir şeyi geçiştirmeden, eğer Fenerbahçeli yöneticiler veya Fenerbahçeli işadamları, hakkında suçlamalar olan diğer kulüp yöneticileri ve futbolcular şike, teşvik gibi gayri ahlaki yöntemlerin içinde yer almışsa kabahatlerinin karşılığı olan yaptırımlarla cezalandırılsınlar. 

Şike soruşturmasında sadece Fenerbahçe yalnız değil. Sezonu averajla da olsa şampiyon olarak tamamlayan takım olduğu için ön plana çıkıyor. Beşiktaş, Eskişehir, Sivas, Giresun, Altay, Diyarbakır gibi kulüplerde de operasyon dahilinde incelemeler yapılıyor. 

Bu operasyonun düzenlenmesinde yeni federasyonun etkisi var mı, Mahmut Özgener döneminde görmezden mi gelindi, yoksa Mahmut Özgener federasyonu operasyon için destek mi verdi , yoksa doğru zaman için mi beklenildi bunlar cevap aranan diğer sorular. Elde bu kadar delil mevcut olduğu söyleniyorken bu operasyonun lig bittikten 1, 5 ay sonra yapılmasının da ayrı bir açıklaması vardır herhalde. 

Türk futbolun tarihi şike, teşvik iddaaları ile doluyken, temiz bir lig için ne gerekiyorsa yapılmalı. Gerekiyorsa geçmiş yıllardaki iddalar için de incelemeler başlatılsın. Ama bu davayı bir an önce sonuca ulaştırsınlar. 

 
Toplam blog
: 161
: 1259
Kayıt tarihi
: 03.05.11
 
 

İzmir Karşıyaka'da yaşıyor Maliye mezunu http://www.karsiyakahaber.com/ yazarı   ..