Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Temmuz '11

 
Kategori
Güncel
 

Şike operasyonu mu yoksa siyasi operasyon mu?

Şike operasyonu mu yoksa siyasi operasyon mu?
 

FB'nin zor günleri


Bir haftadır ortalık toz duman. Altmış yıldır devam eden Türkiye futbol liginin bütün günahları el birliği ile takım olarak Fenerbahçe’ye kişi olarak da Aziz Yıldırım’ın üzerine yıkılmaya çalışılıyor. Bu satırların yazarı yıllardır Türkiye liglerinin temiz olmadığını şampiyonlukların çokça sahada değil saha dışında tayin edildiğini çeşitli yazılarında dile getirdi. Öyle ki aylar öncesinden sezon sonunda şampiyon olacak takımın adını da dile getirdik. Benim yazılarımı takip eden milliyet blog okurları buna yakından şahittir. 

2010 yazında BJK flash transferler yaparken dedik ki bu yıl ne BJK be GS şampiyonluk FB ile Trabzon arasında gelip gidecektir. Bu eğilim şimdilik Trabzondan yana. Ancak şaşalı şekilde şampiyonluğu Bursaya kaptıran FB de şampiyon olabilir dedik. Nitekim sezon bu şekilde geçti. Bugün şike olayların ana kaynağı da zaten burada yatıyor. 

1)AKP iktidarının şampiyonu Trabzon idi. Ancak FB bir şekilde bu zinciri kırdı ve şampiyon oldu. AKP denetimindeki (Buna cemaat denetimindeki takımlar da diyebilirsiniz.) takımlar el birliği ile Trabzon’a çalıştı. FB’ye kök söktüren takımlar (G.Antep, Bursa v.s) Trabzon’a yenilmek için ellerinden geleni yaptılar. Ancak sonuç onların istedikleri gibi olmadı. Fenerbahçe şampiyon oldu. Bu şampiyonluk yolunda elbet FB yöneticileri de ellerinden geleni yaptıkları anlaşılıyor. 

2) Futbol ile ilgili yazılarımda F.Gülen cemaatinin takımları ele geçirmeye çalıştıklarını dile getirdim. Hatta bu konuda Politika Dergisinde iki sayı da yayınlanan dizi yazım bile yayınlandı. Ele geçirmeye faaliyetlerine en çok direnen takım Fenerbahçe idi. Aziz Yıldırım takımın üstüne gelmesinler diye küçük tavizler verdi. Emre Belezoğlu tranfer edildi örneğin. Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın oğlu yönetime alındı. Ama bu tavizler cemaate yetmedi. Onlar Türkiye’nin en büyük sosyal toplum kuruluşu FB’yi tümüyle istiyorlardı. Beşiktaş, Trabzon ve GS çoktan teslim olmuşlardı. Direnen tek büyük FB de teslim alınmalıydı. 

3) Son sezonda AKP’nin istediği Trabzon değil FB şampiyon olunca düğmeye basıldı. Şike operasyonu gerçekleştirildi. Eski TFF asbaşkanı Kemal Zorlu 07.07.2011 tarihli TV8 deki tartışma programında aynen şunları söylüyordu. “Türkiye de her dönem olduğu gibi son on yılda da Hükümetlerin isteği ve izniyle futbol liglerinde şampiyonluklar belli olur. Belli takımlar sırasıyla şampiyon olurlar.” 

4) Geçen yıl Ankaraspor şaibeli genel kurul neticesinde küme düşürülürken Melih GÖKÇEK kendisini desteklemeyen Aziz Yıldırım’a tavır almış her ortamda düşmanlığını açıkça belli ediyordu. Son TFF genel kurulda da bu savaş net olarak ortaya çıktı. Araya girmelerle sorun çözülmüş gözüküyordu. Ama görünen o ki olacakları önceden bilen Melih Gökçek sadece fırsatı beklemiş gözüküyor. Daha ilk gün “Biz demiştik” diyerek ortaya çıkmasının başka izahı olamaz. 

5)Medyaya göre Türkiye de bu işleri ayarlayan bir çete var ve bu çetenin başı da Aziz Yıldırım. İyi de şu soruların yanıt bulması gerekmez mi? 

A)A.Yıldırım bu kadar etkili ve çete lideriyse geçen yıl şampiyonluğu son maçta Bursa’ya neden kaptırdı? 

B)2006 yılında yine aynı şekilde FB Denizli sendromunu neden yaşadı?. 

Bu yazdıklarımıza karşı çıkanlar olacaktır elbet. Ancak alınacak kararlar bu operasyonun siyasi olup olmadığını net olarak ortaya koyacaktır. Şöyle ki! 

1) FB küme düşürülmez ve süper ligde tutulursa demek ki bu operasyon siyasidir. AKP büyük ve etkili bir camiayı karşısına almak istemiyor. Yapılacak ilk genel kurulda AKP yandaşı bir işadamı başkan seçtirilir ve böylece FB teslim alınmış olur. Aziz Yıldırımda kurban edildiği ile kalır. 

2) Eğer bu operasyon sadece şike operasyonu ise o zaman kayıtsız şartsız FB’nin küme düşürülmesi gerekir. FB yönetiminin de şike ile ilgili verilecek hiçbir cezayı kabul etmemesi ve gerekirse takımı ligten çekmesi gerekir. Aksi taktirde FB liler bu onursuzca durumu asla kabullenmezler. Bu dirence gösteremeyecekler ise gitsinler kulübün anahtarını Melih Gökçek’e teslim etsinler 

3) Aziz Yıldırım bir burjuvadır. Tıpkı diğer takımların yönetici ve başkanları gibi. Yıllardır egemenlerin kendi aralarında devam eden (Ergenekon davaları gibi) savaşta taraf olması sebebi ile harcanmak istenmektedir. AKP içinde bazı çevreler Fenerbahçe’nin 100.yılında yapılan Nazım Hikmet’li –Atatürk’lü gösterilere diş bilediği şehir efsanesi olarak duyulmaktaydı. Nitekim AKP milletvekili Ş.Tayyar efendi daha ilk günden bu operasyonun Ergenekona kadar uzayacağını açıkça beyan etti. Keza yandaş medya yazarları da günlerdir aynı şeyleri dile getiriyor. Savcılık ve polisten (Gizlilik uygulaması olmasına karşın) medyaya bol miktarda bilgi ve doküman bilinçli olarak sızdırılmakta ellerinde yeterince delil olmayan savcılık medya aracılığı ile FB’nin ve özellikle A.Yıldırım’ın linç edilmesini sağlamaktadır. Akıllarınca yapılan siyasi operasyona kamu desteği sağlanmak istenmektedir. 

Sonuç: Aziz Yıldırım ve FB masum değildir. Ancak bu işlere hiç karışmadığını ve masum olduğunu söyleyebilecek bir tek yönetici ve kulüp varmı ki? Baştan aşağı kirlenmiş futbol dünyasında günahsız kimse yok. İktidarların istediklerini yaptığın müddetçe kılına bile dokunulmaz. Ama onların isteklerine karşı çıkılırsa böyle bir gecede ham yapıverirler. Fenerbahçe AKP’nin Trabzon şampiyon olacak istemine karşı çıktığı ve egemenler arasında ki savaşta yer alması sebebi ile bu operasyona maruz kalmıştır. Önümüzde ki süreç haklılığımızı zaten ortaya koyacaktır. 

Ali İhsan Uğuz 

 
Toplam blog
: 72
: 2174
Kayıt tarihi
: 11.04.08
 
 

3 Ocak 1958 doğumluyum. S.Muhasebeci Mali Müşavir olarak çalışmaktayım. Edebiyat ve sinema ilgim ..