Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Temmuz '11

 
Kategori
Futbol
 

Şike soruşturması...!!!

Şike soruşturması...!!!
 

Sabah kalktım. Ne sabahı? 

Öğleden sonra kalktım. Aşağıya indim. Balkona geldim. Bir aile büyüğüm duydun mu'' Aziz Yıldırımı ve Şekip mosturoğlunu içeri almışlar. ''Neden dedim. '' şike yüzünden dedi. 

''Ya hikayeden soruşturma'' . Sonra neler oldu? 

Aziz yıldırımdan sonra , Ts teşvik primi vermiş.Fenerbahçe klüp binası aranmış( sözde sizin klübünüzü bastıp demek istiyorlar). Haydaaa !!! menejerlik sınavı araya girdi. Birileri Menejerlik sınav sorularını almış ve dağıtmış. Bu hengamenin içinde bir bu eksikti. 

Aziz yıldırım Fenalaşmış. Adam diyabet hastası. Eziyet edilmeğe başlanıyor. Tabi bu olaylara sevinenler oldu. Bu şike!! soruşturması onaylanırsa Gs ile Fb 'nin şampiyonluk sayısı 17'şer olacak ve Gs 14 defa kaldırdığı Türkiye kupasını ön plana atacak. Bu sevinenlere kuzen de sevindi. Nerdeyse zil takıp oynayacaktı Facebookta. 

Fenerbahçe küme düşebilir diye Reha Muhtar konuya açıklık getirdi. Aziz yıldırımın altmış yıl hapisi istenecek.Sonraaa Şekip mosturoğlu , İlhan ekşi , sezer ( suçu: Sivas -Fb şampiyonluk maçında yediği gol de şüpheleniyorlarmış.Bu masum çocuğu yargılayacağına , Zaladın 1992 yılında Gs'den yediği golleri araştırsınlar. Türk futbolu kurtulur. Bu mantıkla gidersek Zalad'ın ipte sallanması gerekir. ).İlhan ekşi, Mecnun odyamaz, Ümit Özat, ( ne suçu varsa), Korcan , Bülent uygun, Ali kıratlı da göz altındaki kişiler. Emenike ve Bülent uygunun ortak özellikleri ikisi de gülüyorlardıı emniyete giderken.Emrenin kuzeni ( volkan) , Mehmet yıldız, Serkan kırıntılı bunlar birinci ligden gözaltına alınanlardı. Birinci ligin başı yanar da ikinci lige dokunmaz mı bu olaylar?.Adana teknik direktörü, Altay genel müdürü, Giresunsporun başkanı , Giresunsporun eski başkanı, Diyarbakır klübü başkanı alınmış. Baktım listeye beni de almışlar mı diye. Almamışlar. Bu ülkede Fenerli olmak suç ya almışlardır diye ümit ettim. Savunuruz Fenerbahçeyi. 

Haksız bir kişiyi gözaltına almak kadar aşağılayıcı bir şey yoktur. Düşünsenize haksız yere alınan adamın / çocuğunun ailesini. Gözaltındaki kişinin ailesi yemek yerken rahat yiyor mu?. Gece yatarken rahat uyuyorlarmıdır?. Haberleri izlediğinde kocasının rahatsız olduğunu gördüğünde ne düşünüyordur?. Sürekli Hasteneden mahkemeye getirilişini izliyorlardır Yıldırım ailesi. O zaten insana bir acı veriyor. İnsanı yaralıyor. Ben televizyondan seyrettim ve rahatsız oldum. Ailenin halini düşünemiyorum. 

Hiçkimse kimseyi düşünmez. Ancak işimi nasıl yanlış yaparım diye düşünür. Herkes işini iyi yapsa Türkiye her konuda düzlüğe çıkacaktır. 

Bazı maçlarda şike olmuş. Sivasspor-Fenerbahçe ve Eskişehirspor maçlarında. Ben de diyorumki Fenerbahçe son 8 seneye damga vurmuş bir klüp( 4 şampiyonluk 3 ikincilik.2'si son anda kaçtı). Bunlar da mı Sivasspor ve Eskişehirspor sayesinde oldu. Al sana savunma. Eskişehirspor- Trabzonspor maçında Fenerbahçe teşvik primi vermiş.( adım gibi bililiyorum Trabzon kazansaydı bu konular konuşulmayacaktı) Bizi böyle yargılayanlar 2005 yılında Fener ile Gs yarışırken( Gs ve Fb arasında söz düellosu oluyordu . Gs'li yöneticiler bizim attığımız gollere mana çıkartıyorlardı) Nihat özdemir '' 1992 yılında Ankaragücü - Gs maçında Ankaralılar herhalde ters motive olmuşlar '' dedi. Buna baksınlar. 2004 yılında Fb ile Gs çekişirken Fb-Gs maçından önce( şampiyonluğun belirleneceği maçtan önce) Fenerbahçe Ankarada Ankaragücüne yenilirken, Gs ile g.birliğiyle berbare kalmış Osman tanburacı '' g.birliği neden bu kadar yırrtı kendini '' diyordu.( teşvik aldığını söylemek istiyor) Engin verel de 2001 yılında ''siz de G.birliğine göndermediniz mi ''demiştir. Yani şunu söylüyorum. Neden hep Fenerinkiler akıllarına gelmiyor da kendileri aynaya bakmıyorlar.İlginç. 

Fenerbahçe Ankaragücünü 6-0 yenmiş. Bu maçta da şike varmış. Bz Galatasarayı 6 kasım da 6-0 yendi . O zaman Gs de şike yaptı.Öyle mi?. Ve bunlar olurken Star tv araya giriyor. Diyor ki'' Suç ispatlanıncaya kadar suçsuzdur''. Helal olsun vallaha adamlara. Sağduyulu olmak apayrı bir şey.Bunun üzerine Foxtv'de Sivasspor_Fenerbahçe maçında yediği gollerin haberini yaptığında '' Korcanın yediği sözde goller '' diyerek taraflılığını gösteriyor. Onlar bu sözü söylerken ben de o kanala küfür ettim. Tabi ne küfür ettiğimi burda yazmayayım. Yazsam da yayınlamazlar. Bir ara duydum Trt'de bilinçsizce konuşuyormuş. 

Uefa bu sırada '' Fenerbahçe'nin şampiyonlar ligine gitmesinin sakınca olmadığını '' söylüyor. Buca_Fb maçı da şaibeliymiş. Fb 3-1'den 4-3 yapmış. Eeee o zaman 1988 yılında oynanan Fb -Gs t.kupası maçında Fener 3-0'dan 4-3 yaptı. Gs gene şike yapmış onların mantığıyla. Son beş maç şikeymiş. Yalana bak. Krabükspor-Fenerbahçe maçında şike yapacak takım 70 dakika bekler mi?. Şikeyi ilk 15 dakikada yapar ki Fenerbahçe o maçta ecel terleri döktüğünü ben gördüm . Zor maçtı. Aziz Yıldırım sağlık sorunları nedeniyle sorgulanmaktan vazgeçildi. İyileşince sorgusu devam edilecekmiş. 

Türkiyenin en komik programı telegolü eğlenmek için seyredebilirsiniz. Serhat uluerenin Aziz Yıldırımın doktoruna sorduğu sorular: 

Aziz Yıldırımın kan şekeri kaçtı? ( ne yapacaksın tedavi mi edeceksin) 

Anestesi yaparken uyutarak mı yapıyorsunuz? 

Şike soruşturması kapsamında incelenen ondokuz maçın yedi tanesi Fenerbahçe ile ilgili. Dört tanesi Ts ile ilgili. Diğer maçlar önemli değil . Gündemde olanları yazıyorum. 

Mosturoğlu rahatsızlandı. Bir de internette haberlerin altındaki vatandaşların!!! yorumlarını okursanız içler acısı tek kelimeyle.Bir tanesi şöyle yazmış'' Aziz Yıldırımın anjiyosu hikaye , göstermelik olmuş''. Yahu bu adam şeker hastası manyak mı yalandan haber çıkartsın. Bu yorumu yapanı insan mı değil diye sorgulamak gerekir. 

Bu operasyonun üç amacı var: Birincisi : Göstermelik bir operasyon. Piyon olarak ta seçilenler belli. İkincisi ise Fenerin şampiyonluğunu Fenerlilerin burnundan getirmek istiyorlar. Üçüncüsü de Fb Tr'nin en zengin klübü. Bunun için Başkanı da cezasını çekiyor. Tff ne gibi cezalar verebilir Fenerbahçeye. Fb küme düşecek. Kupa Trabzona gidecek ya da ligde şampiyon çıkmayacak. Fb eksi puanla başlayacak. Bir gün olur da bu federasyon G.antepi şampiyon ilan ederse hiç şaşırmayın. O şike yapmış. Bu şike yapmış. Öbürü şike yapmış. Şampiyon alaksız bir takım olursa normal karşılayın( bu bir şaka . İroni tabi). 

Aziz Yıldırım 300 soruyla sorgulanıyor. Başkan sık sık hastalanıyor. Bu hastalanmalar karşısında sevinenler olmuştur.Kimse kimseyi kandırmasın. Savcı hemen de kararını vermiş. Tutuklanarak yargılama kararı vermiş. 

Aziz Yıldırım mahkeme karşısındaydı. Aziz Yıldırım sorgu da kaldığı sorularla muhattap oldu.İşin kötü yanı Aziz yıldırım sürekli hastaneye kaldırıldı ve bundan rahatsızlık duydum. Herhalde birileri bu adamın ölmesini istiyor. Onların amaçları Yıldırımın bir şekilde gönderilip yerine başkasının gelmesini istiyorlar.Yıldırım gitse Ali Koç gelse gene diyecekler'' Ali Koç antipatik'' diye. Ne değişecek?. 

Aziz Yıldırım bütün gayretlerine rağmen tutuklandı. Herkesin gözüaydın. Buna en çok rakip takım taraftarları sevinmiştir.Bütün sorulara verdiği cevaplara bakıyorum . Daha ne yapsın başkan? . Boşuna kendini savunmuş. Hapise gireceğini bile bile... 

Bütün bunlardan sonra Ts yönetimi açıklama yaptı. Kimse kimseyle ''kavga etmesin'' diye.Aziz Yıldırımın içerde olduğuna sevinen Ts taraftarları, sabah saatlerinde Sadri Şenerin de göz altına alındığını duyduklarında sevinçleri yarım kaldı.Bugün gözaltına sadece Sadri Şener girmedi . Eski TFF başkanları ufuk özertan ve Mahmut Özgener de polisin gazabına uğradı( yani onlar da bütün zorluklardan geçecekler.) 

Asıl TFF'nin konuşması gerekirdi. TFF '' ş.ligine gidecek takımın Fenerbahçe olduğunu ve Trabzonun da Ş.ligi ön eleme oynayacağını '' söyledi. Son noktayı kısmen koydu. Fenerbahçe düşürülmedi ya. üzülenler ve haykıranları spor programlarından izliyoruz. 

Fenerbahçe futbol takımı da olaylara hiç aldırmadan çalışmalarına devam ediyor. Gözler Fenerbahçe'nin, Galatasarayın, Bjk'nin, Ts'nin yapacağı hazırlık maçlarına çevrildi. 

Gs 'li bazı futbolcular da '' bu yıldan çok umutluyuz açıklaması yaptı'' 

 
Toplam blog
: 386
: 739
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

Eskiden Ergin (yengeç dansı) rumuzuyla yazardım. . Doğruyum, çalışkanım Fenerliyim.   @Ergin Fene..