Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Temmuz '11

 
Kategori
Siyaset
 

Şikeci

Şikeci
 

Şikeci, bu kez kaçamadı. Şikeciyi kıskıvrak yakalayan, Emniyet görevlilerini kutluyorum. Şikeyi herkes konuşuyordu. Şikeciyi herkes tanıyordu da, aldıran yoktu. Şikeci içimizden biriydi. Şikeciye aşinaydık. Şikeci, sevdiğimiz biriydi. Ne yaparsa, kulübümüz için yapıyordu. 

Her kulübün, kendi şikecisi vardı. Ne olduysa oldu, şikeciler emniyete düşünce, şikenin iyi bir şey olmadığını, şikecinin de, tu kaka olduğunu fark ettik. Aslında şike ayıp değil ki. Hayatımızın her evresinde şike var. Ta çocukluğumuzda başlıyoruz şike ile tanışmaya. 

-sınıfımı geçersem, bisikletimi isterim. 

-Sen hele bir sınıfını geç, sana hem bisiklet, hem PC. Ama aramızda kalsın, annene söyleme. 

-Adidas alırsan söylemem. 

-Ulan amma üç kağıtçısın,  

-Babama çekmişim. 

Son maçlara gelinmiş, düşen düşmüş, kalan kalmış. Bir tek şampiyon belli değil. Alırsın çanta dolusu dolarları, ararsın şikeye yatkın olanları -Oğlum Abuziddin, bak maçlar bitiyor, son maçı bizimle oynuyorsunuz. İşi sağlam tutalım. Al şu çantayı, bizim maçta oynama. Seneye zaten bizdesin. Abuziddin alır çantayı, paraları sayarken mutludur da, bunda ne kötülük var ki? Ama kameraya takıldığının farkında değildir. Öteki Afrikadan gelmiş, memleketimizin nimetlerini keşfetmiştir. Burada para gani. Oyna diyorlar veriyorlar, oynama diyorlar veriyorlar. Şike de ne ki? Başkanlarda da para çok. Çanta, çanta, dağıtıyorlar. 

Şikeciler emniyete düşünce, spor camiasına sanki bomba düştü. Nasıl düşmesin ki? Siyaset dünyamızda AKP neyse, futbol dünyamızda da FB, odur. Yorumlar genel de şöyle. Türk yargısına güveniyoruz. İnşallah sonunda kötü bir şey çıkmaz. Ne demek bu? İnşallah deliller ve ithamlar fos çıkar. Büyük başkan kurtulur. Başbakan da aynı yorumu yaptı. İnşallah, sonunda kötü bir şey çıkmaz. Çıkmaz tabi. Bizim ülkemizde şike olmaz. Bayram harçlığıdır. Cep harçlığıdır. Kaparodur, başka bir şeydir ama, zinhar ve zinhar, şike değildir. İyi de, bu kadar tantanadan sonra, bir şey çıkmazsa, vallahi dünyaya rezil oluruz. Ne yapıp, ne edip, birilerini mahkum ettirmeliyiz. Hukukçulara göre, şike davası, en az dört yıl sürermiş. Davayı düşürmek için, şike mi yapılacak? Maçlar ne olacak? 

 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..