Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ekim '15

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Sıkı cildin şifresi üzüm çekirdeğinde!

Sıkı cildin şifresi üzüm çekirdeğinde!
 

Cildiniz için üzüm çekirdeği yağını ihmal  etmeyin. Bütün kremlerinize katabilir, bu  doğal yağı yüzünüze  sürerek de  kullanabilirsiniz. Östrojendekine benzer  yapıtaşlarını içerdiğinden hücre yeniler,  cilt iyileştirici etkisiyle yüz güldürür.  Sarkmış derinin bağ dokusunun güçlenmesine  yardımcı olur. İçindeki vitaminler, mikro ve  makro elementler sarkma sürecini geciktirir.

 

İlk üzüm 3 bin yıl önce Mısırlılar tarafından  yetiştirildi. Bugüne kadar pek çok çeşidi  üretildi. Sağlık için sofraların baştacı  oldu. Ama cilde sağlanan büyük faydası onun  en değerli kısmı olan kalbinde, yani  çekirdeğinde gizli. Bu yağ hemen hemen tüm  cilt tipleri için güzellik ve gençlik kaynağı  haline geldi.  En büyük artısı hem yağı yağlı  hem de kuru cilt tipleri için uygun olması.

 

Gençlik hormonu bu çekirdekte

Genç cildin ömrünü üzetmek için mutlaka  kullanın üzüm cekirdeği yağını. Yaşınız  ilerlediyse eğer en fazla yarar elde  edeceğiniz yağ budur. Çünkü "Gençlik Hormonu"  olan östrojenden çoğu kadın menapozdan sonra  mahrum kalıyor. Emsalsizliğini nedeniyle   üzüm çekirdeği bu eksiği giderir. Hücreleri  onarır, canlılık sağlar

 

-Geceleri yatmadan önce krem sürer gibi  yüzünüze üzüm çekirdeği yağı sürüp uyuyun.  Düzenli kullanımda cildin nasıl değiştiğini  göreceksiniz

 

-Sıcak suda ıslatılmış küçük bez parçaları  (tülbent)  üzerinde üzüm çekirdeği yağı  damlatın ve bu bezle gece makyajınızı  temizleyin. (pamuk da olabilir)Temizlemek  için 5-6 damla üzüm yağı yeterli olur.

 

Germe zamanı

Üzüm yağını biberiye yağı ile karıştırıp  sürerseniz yüz germede yardımcı olur. 4-5  damla üzüm yağı ile 4-5 damla biberiye yağını  iyice karıştırın. Karışımı yüzünüze sürün ve  yarım saat dinlenin. maskeler yağlı olduğu  için yüzdeku yağ kalıntısı herkesi  rahatsız  eder. Bunun için sabun yerine bir yıkama jeli   kullanın.

Üzüm yağı saç bakımı için de çok işe yarar.  Kullanımı şöyle: Saç yıkamadan önce 10-15  dakika hafifçe saç köklerina yağı sürün ve  ovalayın. Yarım saat sonra yıkayın.

İnsanoğlu, "bebek ten"i ile doğuyor ama  bakımsızlık sonuçta o mükemmelliği geriye çeviriyor. Bitkisel güzellik reçetelerini  hayata geçirdiğinizde o pürüzsüzlüğe yakın bir kaliteyi yakalayabilirsiniz

 

İlacınız besininiz, besininiz ilacınız olsin.

 

Herbalist Tarkan Güveloğlu

 

www.abtdogalurunler.com

info@abtdogalurunler.com

0 216 414 97 16

 
Toplam blog
: 33
: 499
Kayıt tarihi
: 06.02.15
 
 

Herbalizm, bitki ve bitki özlerini kullanımına dayalı bir tıp dışında kalan bir geleneksel tedavi..