Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Nisan '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
645
 

Sıkma kurabiye

Sıkma kurabiye
 

Sıkma kurabiye görüntüsü net.ten alıntıdır. Sizin yaptığınız bundan daha güzel olacaktır eminim, afiyetle...


Çok samimi olduğumuz Selanik kökenli bir arkadaşımdan  seneler evvel öğrendiğim sıkma kurabiyeyi az evvel yaptım ve çay eşliğinde bayan arkadaşlarla afiyetle yedik.

Sohbet güzel olunca çay daha lezzetli kurabiyeler de daha bir nefis geldi. Sonrasında bir başka şehirdeki  o arkadaşımı aradım ve sıkma kurabiyelerden başladık ve eskilerin anılarına değinerek bu günlere bağladık. Konuşmanın uzun sürdüğünü cep telefonunun çok ısınmış olduğundan anladım. :-)

Çocuklar da çok seviyor, eminim bütün annelerin dikkatini çekecektir tarifim.

Malzemeler:

2 yumurta

1 kahve fincanı yoğurt

1 kahve fincanı Ayçiçek yağı

Yarım sana (125 gr.)

1 1/4 su bardağı toz şeker

1 paket hamur kabartma tozu

Aldığı kadar un...

Unun dışında tüm malzemeyi şeker eriyinceye kadar  uzun uzun karıştıralım. Sonra un ekleyelim ve kabartma tozunu un üzerine dökerek ilave edelim.

Hamur özleşinceye ve kulak memesi yumuşaklığında oluncaya kadar bir güzel yoğuralım.

Küçük parçaları yuvarladıktan sonra oval hale getirip tek elde, avuç içinde sıkalım. Bu sıkma işi ustaca olmalı ve parmaklarımızın izi  kalmalı. Onun için sıkma kurabiye denilmiş.

Fırın tepsisine yan yana asker gibi dizmeliyiz sıkma kurabiyeleri.

Önceden ılıklaştırdığımız fırında 175 derecede ortalama 20 dakika pişirelim. Fırın fansız, alt-üst ısıtmalı olmalı, fan ayarında kurabiyeler kuru ve sert olur. Tam pembeleşmek üzereyken fırından alalım, soğuyunca çayla birlikte servis yapalım, önemli not: çaysız olmaz. :-)

Afiyet olsun deneyenlere...

Selam ve sevgilerle...

Yurdagül Alkan.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Kıymetli Yurdagül Alkan: Sıkma kurabiye tarif yazınızı evin Sultanına okuttum. Haberdarmış, belki önümüzdeki hafta sürprizi olabilir.Saygılar sunuyorum.Tüm aileye sağlık ve mutluluk diliyorum.

Mehmet Burakgazi 
 28.04.2015 23:28
Cevap :
Afiyet olsun değerli kardeşime ve evinizin değerli sultanına, yanında çay da mutlaka olmalı, Esenlikler dilerim tüm hane halkına...  29.04.2015 22:53
 

Abartmamak kaydıyla tabii ki yenilebilir! Şeker miktarını biraz az tutarım:) Hafta sonu deneyeyim bari. Teşekkürler Yurdagül hanımcım. Sevgilerimle.

Elçin Oltulu Şahin 
 28.04.2015 21:21
Cevap :
Evet, abartmamak kaydıyla diğer gıdalarımızda olduğu gibi. Deneyince "iyi ki denedim" diyeceksiniz :-) Sevgili Elçin hanım, afiyet olsun, selam ve sevgilerimle...  29.04.2015 22:50
 

Tarifini kavradım,malzemeleri de yazdım.Eşim de çok sever kurabiyeyi.Deneyeceğiz.Lezzetli olacağından eminim.Elinize sağlık Yurdagül hanım.Sağolun.Selamlar.

Abbas Oğuz 
 28.04.2015 19:59
Cevap :
Abbas hocam, yapımı kolay hafif bir kurabiye. Resimde pudra şeker görüntüsü var, ama bizim tarifte pudra şeker yok, afiyet olsun, selam ve saygılarımla...  29.04.2015 22:46
 

Hiç sevmem , kurabiye hem de tatlısı :))) ellerine sağlık gülümmm tam öğle saatime denk geldi :) sevgimle..

Tülay EKER 
 28.04.2015 12:29
Cevap :
Uyyy, tarifteki gelsin de sana ikram olarak, bir de acıkmışsan, saldırırsın kurabiyeye Tülay'cım, ikinci tabağı da istersin eminim :-) Canım benim, her bi şey gönlüne göre olsun dilerim, selam ve sevgi ile...  28.04.2015 16:52
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 334
Toplam yorum
: 5767
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 1662
Kayıt tarihi
: 09.04.09
 
 

Özel bir finans kuruluşundan emekliyim. Hayatın her aşamasını acısıyla tatlısıyla yaşamış biri ol..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster