Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ekim '19

 
Kategori
Dünya
 

Silah Fabrikaları..

İster o devlet'in etkisiyle, şu devlet'in etkisiyle veya bizzat bir başbakan'ın cumhurbaşkanı'nın kişisel uygulamaya koydukları yanlış politikalarından dolayı deyiniz, ister demeyiniz sonuçta ABD'nin örgütlemiş olduğu paralı terör örgütlerinin birbirleriyle sekiz yıldır çatıştıkları fotoğraf çıkıyor karşımıza Suriye topraklarında.

PKK'sından YPG'sine El Nusra'sına IŞİD'ine Hizbullah'ına kadar CIA tarafından örgütlendiğini ve bu terör örgütlerinin silah tuccarlarını daha çok zengin ettiği gerçeğini de göz ardı edilmemesi gerekir.

Düşününüz, sekiz yılda ABD onbinlerce TIR dolusu silah ve muhimmad göndermiştir bu söz konusu terör örgütlerine. Hesabını yapmadık ama bu kadar silah ve muhimmad ile belki üç belki de beş ülke'nin savunma donanımı ölçütündedir.

Tüm dünyadaki silahların eritilerek tekrar demir oluşumuna getirilmeli ve teknoloji ürünlerine dönüştürülmelidir.

Trump'ın deyimiyle 'saçma sapan' savaşlar sona ermeli. Silah fabrikalarına kilit vurulması için dünya ekonomisini ellerinde barındıran İsrail uyruklu silah tuccarlarının silah yerine teknoloji ürünlerini üretmelerine ikna olmaları gerekir.

Silah da demir malzemesinden üretilmekte, teknoloji ürünleri de demir malzemesinden üretilmektedir.

Dünya'da silah üretimi noktalanmış olsa tüm dünyadaki insanlar insan gibi yaşamlarını sürdürürlerdi.

Dünya'da bir tarafta açlık yüzünden yaşamını yitiren insan fotoğrafları dururken diğer tarafta aşırı bir zenginlik hüküm sürmektedir.

Bu adaletsizce yaşam tarzı silah fabrikalarının kapatılmasıyla adaletli yaşama dönüştürülebilir.

Dünya'da soğuk savaş dönemi noktalandığına göre (1989 yılında) ülkeler arasındaki savaş dönemleri de tarih olmuş demektir. Dolayisiyle son sekiz yılda yaşanmış olan terör örgütleri savaşlarının da yakın dönemde sona ereceğini öngörüyorum.

Terör örgütleri gökten zembil ile inmediklerine göre terör örgütlerini örgütleyen ülkeler tarafından (ABD'den) sonlandırılabilecek durumdur.

Demem şu ki; Birleşmiş Milletler silah fabrikalarının kapatılması için girişimde bulunmadığı sürece uzun bir süre daha terör odaklı savaşların devam edeceği ama gün gelecek kesinlikle savaşlar son bulacak ve ülke sınırları kalkacaktır!

Rakka ve diğer şehirlerin ABD tarafından adeta cehenneme dönüşmüş görüntülerini görmüşsünüzdür. Bu kareler silah tuccarlarını zengin etmek değildir de nedir!? Binlerce insanın hayatına mal olmuş Suriye savaşı'nın hesabını BM vermelidir.

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..