Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ocak '18

 
Kategori
Dünya
 

Silah Harcamalarına Ödenen Ödenekler Günah mı?

Silah Harcamalarına Ödenen Ödenekler Günah mı?
 

Geçenlerde Bakırköy dolmuş durağında minibüs beklerken, sıradışı 'korsan' diye tabir edilen korsan bir minibüs yanaştı ve sıramı beklemeden bindim ön koltuğa ve ardından durakta görevli kahya müdahale etti korsan minibüs şöförüne 'Hemşehrim yanlış yapıyorsun' diye..

Minibüs şöförünün doğu şivesiyle verdiği cevaba çok gülmüş, yol boyunca mizah karışık sohpetle bitirmiştim yolculuğumu.

- Kardeşim bu memlekette ne kadar ağa varsa, o kadar da paşa var! 

*

"Bu dünya'da ne kadar savaş yanlıları varsa, o kadar da savaş karşıtları var!" demek isterdim ama gerçek olan savaş karşıtlarının çoğunlukta olmalarıdır.

Savaşı isteyenler kim?

Başta silah tuccarları. Silah tuccarlarını yöneten derin devlet yeraltı dünyası. Dünyadaki siyasiler ve dolayisiyle dünyadaki askeri kanat (Tırnak içinde şunu söylemekte yarar görüyorum; siyasi ve askeri kanat'ın kendi istekleri doğrultusunda bire bir kararla savaş istemezler ancak farkında olmadan dünya gücünü elinde barındıran güçler tarafından yönlendirilirler)..

Dünya nufüsünün geriye kalan milyarlarca insan savaş istemeyen savaş karşıtlarıdır, bu böyle biline!.

Sovyetlerin çöküşüyle birlikte dünya'da soğuk savaş dönemi sona erdi biliyorsunuz. Birleşmiş Milletlerin almış olduğu kararla hiç bir ülkenin bir diğer ülkeye silahlı müdahalede bulunamayacağı imza altına alınmıştır.

Ortadoğu İslam coğrafyasında yaşananlarsa, ABD-CIA tarafından özel eğitime alınan aşırı dincileri din ekseninde kandırılmış terörislerden başka bir şey olmadığıdır. Din için savaştıklarını zannederler ama  silah tuccarlarına hizmet ettiklerini bilmezler.

Savaşların akıllı işi olduğunu zannedenler büyük yanılgı içinde oldukları bir gerçek!

Bir insan bir insanı nasıl öldürebilir?

Üç büyük din kültüründe ve inancında da insanın insanı öldürmesi yoktur. İnsan öldürmeyi red eder ve büyük günah sayar.

*

Teknolojinin bu denli ışık hızıyla geliştiği dünyada yakın gelecekte savaşların (terör) sona ereceği, silah üretimlerinin sona ereceği ve tüm dünyadaki insanların kardeşce yaşayacağını düşünüyorum zira demir ile üretilen silahlar yerine demir ile üretilen teknolojik ürünlerin artacağını düşünmekteyim.

İnsan olarak yapmamız gereken, farklı din kültürleri desteklemek veya yermek yerine ve de gösterilerde bulunmak yerine insanın insanı öldürmesine karşı çıkarak baş kaldırmalı ve hukuk çerçevesinde gösterilerde bulunmamız gerekir diye düşünüyorum..

Dünya devletlerinde vatandaşlardan toplanan vergilerin büyük bir bölümünü silah harcamalarına dolayisiyle silah tuccarlarına ödeniyorsa büyük günah olan budur azizim!

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..