Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '11

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Silah mübah, alkol günah (!)

Silah mübah, alkol günah (!)
 

Gündem konusunda maşallah sıkıntı çekmeyen bir toplumuz, ” Muhteşem Tarihimizi” korumak için topyekun bir savaşa gözü kapalı giriyoruz, . Yaptıklarıyla zaten kendini ispatlamış, adını tarihe yazdırmış atalarımızı korumakta pek bir duyarlıyız ama yine onların mirasını korumakta aynı şekilde duyarlı mıyız ? Tartışılır!

Neyse bu başka bir yazı konusu olabilir. Biz gelelim, malum silahlama ve alkol tüketimi ile ilgili düzenlemelere, tamamen koruma amacı güdüldüğünden kuşkum(?) olmayan bu yasalar, daha sağlam daha aklı başında bir nesil yetiştirmemiz için gerekli miydi ne?(!) Gençlerimizi korumak adına yürürlüğe giren bu yasa, minimum yaş sınırını 24 olarak alıyor, aslında benim takıldığım konu da bu; 18 yaşında seçme hakkını veriyorsun, 25 yaşında seçilme hakkı verip ülke yönetiminde söz sahibi ediyorsun . Hatta 24 yaşında artık bir genç trafik canavarıyla çarpışan ehliyet, kurtlar sofrasında iş, hayat mücadelesinde eş ve çocuk sahibi olabiliyorken, yine silahlanma yaşını 18 e indirip silah edinmeyi ve kullanmayı bu kadar özgür kılmışken sen gel alkol kullanmak için aynı yeterliliğe sahip değilsin diye sınırlamalar getir!

Alkol alıp cana kıyanların sayısı ile düğünlerde, spor müsabakalarının sonundaki sözde zafer gösterilerinde ve benzeri olaylarda masum insanların hayatlarına kastedenlerinkinden daha mı fazlaydı acaba? Mafya tarzı dizilerle gençler bu ağır ağabeylere özendirilirken, silahlanma yaşının aşağıya çekilip kolaylaştırılması topluma ve gençliğimize vereceği zarar bana göre alkolden de, yeni tepkimiz tarihe dil uzatan dizlerden de daha tehlikeli daha zarar verecek gibi geliyor .

Şimdi biz millet olarak silah kuşanmaya hazırlanırken, zihnimizi bulandırıp hedefi şaşırırız diye mi bu alkol yaptırımı henüz anlamış değilim(!) Söz de alkolün kötülüklerinden korumak ve korunmak adına eğlence alışkanlıklarının evlerle sınırlandırılması ya da hapsedilmesi, aile bağlarını belki de daha da güçlendireceği şeklinde düşünülmüş olmalı. Sonuçta büyüklerimiz bizden daha iyisini bilir.

Bendeniz naçizane beynimi tırmalayan küçük bir çelişkiyi paylaşmak istedim sizlerle, NEDEN SİLAH MÜBAH ALKOL GÜNAH?

Bana açıklar mısınız lütfen?

Sağlıklı, mutlu ve umutlarınızı soldurmadan kalın…

 
Toplam blog
: 85
: 1590
Kayıt tarihi
: 23.11.10
 
 

Yaş otuzbeş yolun yarısı eder demiş üstad demesine ama, benim yapacak çok şeyim var:)! Anneyim, e..