Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '18

 
Kategori
Dünya
 

Silahsızlanma Kararı Alındı Dün Soçi'de. Dokuz Yıl Neredeydiniz!

Silahsızlanma Kararı Alındı Dün Soçi'de. Dokuz Yıl Neredeydiniz!
 

Dün Soçi'de. Erdoğan ile Putin bir araya gediler ve ortak açıklamalarda bulundular Suriye konusunda.

PUTİN; '15 Ekim'de silahsızlanma bölgesi kararı aldık. Savaşçılar bu bölgeden çekilecek. Erdoğan'ın teklifiyle ağır silahların çekilmesi kararını aldık. O bölgede kontrol Rusya ve Türkiye askerleri yapacak'..

ERDOĞAN; "Muhalifler bölgede kalacaktır. Rusya çatışmasızlık bölgesine saldırılmaması için gerekli önlemleri alacaktır. Türkiye gözlem noktalarını takip edecektir. Bu mutabakat İdlib'de insani kriz yaşanmamasının önüne geçtiğimize inanıyorum.'

İnandık!

Bizler de inanıyoruz bundan böyle insani krizin yaşanmayacağına bu kararları Rusya ile birlikte aldıktan sonra. Ama, 'bugüne kadar neredeydiniz' diye sormazlar mı adama?

Sahi dokuz yıldır neredeydiniz?

Bunca insan bunca kadın çocuk hayatını kaybettikten, canını kurtarmak için bindikleri botların alabora olmasından boğularak öldükten ve milyonlarca mülteci başka ülkelere göç etmek zorunda kaldıktan sonra çatışmasızlık ve silahların bırakılması kararları alsanız ne olur almasanız ne olur!

Şehirlerin cehennemi andıran görüntüye dönüştürüldükten ve yaşanmaz hale getirdikten sonra ağır silahların geri çekilmesi kararını alsanız ne yazar almasanız ne yazar!

Gerçekten merak ettiğim için soruyorum; Binlerce onbinlerce binaların yerle bir edilmesi için ne kadar silah-mermi tüketildi ve o silah-mermiler nerelerden sağlandı? Üstelik boşaltılmış binalara o denli mermi yağmuru niye? Silah tuccarları daha çok kazansın diye mi?

O halde dokuz yılın cevabı da burada. Bölgede çatışmayı sürdüren kimler? Terör örgütleri, Peki o terör örgütlerini kimler örgütledi? ABD ve Rusya. Demek oluyor ki o terör örgütlerine silah ve muhimmad desteği veren de kendileri yani ABD ve Rusya!

Şimdi de silah tuccarlarını sorgulayalım..

Silah tuccarları kim ve kimler?

Amerika ve Rusya!

Dün Soçi'de alınmış olan karar dokuz yıl önce alınamaz mıydı?

Bal gibi de alınabilirdi.

Peki bu adamlar yaşamlarını leblebi yiyerek mi sürdürüyorlar dersiniz?

Evet sanırım öyle. Zira yönetilmek kolay, yönetmek zordur. ABD ve Rusya kendi derin devletlerin silah tuccarları tarafından yönetilmektedir

Rusya'nın Suriye'yi desteklediği falan hepsi palavra!

Dokuz yıl önce, önceden kurgulanmış ABD ve Rusya satranç oyununda sona gelindiğini görüyoruz. Satranç oyununda Suriye yedek oyuncu.

Rusya ve ABD terör örgütlerinin ülkemize tehdit unsuru olarak kullanmaları doğrultusunda Türkiye'yi de ateş alanının içine çekerek amaçlarına ulaşmaya çalışıyorlar.

Amaç, öncelikli olarak silah tüketimini arttırmak. Onu gerçekleştirdiler. Ardından cehenneme dönüştürülmüş olan şehirlerin yeniden şehir haline dönüştürülmesi ve sonrasında Büyük Ortadoğu Projesi'ni hayata geçirmek ve piyasa ekonomisini uygulamaya sokmak.

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..