Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Haziran '12

 
Kategori
Doğal Hayat
 

Şile köylerinde arsa maceraları

Kendi bütçeme uyacak, benim beklentilerimi karşılayacak yer araştırmalarım neredeyse bir yılı bulmak üzereydi. Artık uzaktan(internet üzereinden) ve emlakçılar aracılığı ile bulamayacağımı anladım.

Bir hafta sonu bir arkadaşımı da yanıma alarak atladık arabaya, başladık gezmeye. O köy senin bu köy benim, sabahtan akşama gezdik. Yol kenarlarına asılı levhalardan, marketlerden, cami önünde oturan yaşlılardan, kahvede çay içen gençlerden bilgi aldık, adres öğrendik hatta o gün birkaç yerede baktık.

O gün Satmazlı köyünün girişinde de bir yer gördük, sahibiyle konuştuk, satmak istediğini belirtti. Yere baktık, uygun geldi. Araştırmak ve soruşturmak için süre istedik. Bu işlerden anlayan kişileride götürerek fikrini aldık. Belediyeden durumunu öğrendik. Tarla statüsünde bir yerdi. Begendik ve almaya karar verdik.

Yaklaşık 2 haftalık bir çalışma neticesinde doğal tarlamıza kavuştuk. Nisan ayı içerisinde etfanda leylekler otlamaktaydı. Köylü komşularımız ineklerini yeşilliklerde otlatıyordu. Artık her yerde duyduğumuz köy kahvaltısını gerçekten köyde yapabilecektik :)

 

Bundan sonra tarlayı düzenleme çalışmalarımız başlıyor. Asıl macera şimdi.

 
Toplam blog
: 6
: 518
Kayıt tarihi
: 28.06.12
 
 

Marmara Üniversitesi Elek.Bilg. Eği. Menuzuyum, Boğaziçin Software Eng. Yüksek lisansım var. ..