Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ekim '14

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Silikon göğüs büyütmede ölçüye karar vermek

Silikon göğüs büyütmede ölçüye karar vermek
 

göğüs büyütme


Estetik operasyonlarda aranılan sonuçların doğal görünümü yansıtması yönündeyken taleplerde kimi zaman ölçüyü kaçırabiliyoruz. Her ne kadar genelleme yapmam doğru olmasa da silikonla göğüs büyütme operasyonlarında kadınların talepleri doğal görünecek, göze batmayacak büyüklük ve hacimi yakalamak yönünde.

“Kaliforniya estetiği” dediğimiz abartılı operasyonların bir ya da birkaçı kişiyi kimi  zaman istenmeyen bir noktaya götürebiliyor. Estetik durmayacak bir işlem için talepkar olmanız konusunda her doktor gibi ben de uyarımı yapmak durumundayım. “Estetik” durmayacak bir operasyon için doktorunuzu zorlamayın. Sadece estetik nedenlerden değil aynı zamanda ileride oluşabilecek doku zedenelenmeleri ya da çok daha büyük medikal sorunlar yaşamamınız için pek çok doktor bu abartılı ameliyatlardan kaçar. Estetik talepler ülkelere ve bölgelere göre değişiklik gösteriyor ki bu konu da en güzel örneklerinden biri.

Ne kadar büyük, büyük sayılıyor?

Medya ve moda dünyasının karşımıza çıkardığı örnekler doğrultusunda silikonla göğüs büyütme operasyonu taleplerindeki sayı her geçen gün artıyor. Hal böyle olunca kimi zaman karar verme aşamasında zorluk yaşabiliyor.

Kadınlar her zaman önce en büyük silikonu deneyerek seçimlerinde daraltmaya başlıyorlar. Öncelikle bilmeniz gerekir ki silikonun büyüklüğünden önce sizin fiziksel yapınız ve karakteriniz seçim yapma aşamasında büyük rol oynar.

Silikonla göğüs büyütme operasyonlarında maksimum 350-400 cc silikon implantlar kullanılmasını öneririm. Bu boyutlara ulaşılması için göğüs dokusunun bu büyük ölçülere elverişli olması gerekir. Kaliforniya estetiğinde sıkça rastlanan bir örnek olsa da kimi zaman burada da silikon ölçüleri konusunda bir yanlıştan dönülmesini engellemek için hastalarımızı defalarca uyarmamız ve bilgilendirmemiz gerekiyor.

Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

instagram takip: guncelozturk

facebook: guncelestetik

 
Toplam blog
: 389
: 270
Kayıt tarihi
: 29.11.12
 
 

TIP EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul UZMANLIK EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..