Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Nisan '13

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Silikon meme protezleri ile meme küçültme

Silikon meme protezleri ile meme küçültme
 

 

Başlık size belki ters yazılmış gibi gelebilir ancak öyle değil. Bazen çok büyük memeleri olan hastalar hem memelerinin küçülmesini hem de implantlar ile daha dolgun ve güzel görünmesini isteyebiliyorlar. Hem meme küçültme hem de silikon meme implant operasyonları aynı kişiye yapılabiliyor olmasına rağmen şu sebepler ile genellikle tavsiye edilmiyor:
  • Silikon meme implantlarının cilt üzerinde yaratmış olduğu gerginlik, meme küçültme ameliyatının getireceği sıkılaştırıcı ve dikleştirici etkilerin bozulmasına sebep olabilir. Özellikle uzun vadede memelerde sarkma ve şekil bozukluklarına neden olabilir.
  • Meme implantları, meme küçültme ameliyatının göğüs duvarı ve omuzlar üzerindeki yükü azaltıcı etkisine ters bir etki oluşturmaktadır. Bu nedenle meme küçültme ameliyatının faydasını azaltmaktadır.
  • Meme küçültme ve silikon meme implant ile meme büyütme operasyonları iki ayrı cerrahi prosedür gerektirir. Bu nedenle ayrı seanslarda yapılması gerekebilmektedir. 

Genellikle meme küçültme operasyonlarından sonra kadınlar yeni görüntülerinden memnun olmaktadır. Meme küçültme ameliyatı ile birlikte uygulanabilen meme dikleştirme ameliyatı da, operasyon sonrası memnuniyeti arttırmaktadır. Ameliyat kararını vermeden önce operasyonunuzu yapacak plastik cerrahınız ile silikon meme implantlarının sizin için getireceği avantajları ve dezavantajları konuşmalısınız. 

Sevgiyle,

Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı 

www.memeestetiksanati.com

Estetik sırlar için twitter: @burunsanati

 
Toplam blog
: 389
: 270
Kayıt tarihi
: 29.11.12
 
 

TIP EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul UZMANLIK EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..