Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '11

 
Kategori
İzmir
 

Silivri' ye "özgürlük çıkarması" yapıldı...

Silivri' ye "özgürlük çıkarması" yapıldı...
 

Mustafa Balbay. Destansı savunmalar yaptı.


Tutuklu gazetecilere destek amacıyla İzmir’den 10 otobüsle Silivri’ye gelen gazeteciler ve sivil toplum örgütü üyelerinden oluşan 450 kişilik grup, gazetecilerin özgür yargılanmasını istedi.

Gazetecilere Özgürlük Platformu öncülüğünde gazeteciler ve sivil toplum örgütü üyelerinden oluşan 450 kişilik bir grup, tutuklu gazetecilere destek olmak amacıyla Silivri’deki duruşmayı yerinde izledi.

Dostluğun, vefanın hakkaniyetin ve içtenliğin şiarı olarak duruşmayı İzmir Gazeteciler Cemiyeti yönetimi ve üyeleri ile Türkiye Gazeteciler Federasyonu’na bağlı cemiyet başkanları katıldılar.

Ayrıca, Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Ercan İpekçi de izledi. İki ay aradan sonra Silivri’de yeniden görülmeye başlanan duruşmaya İzmir’den 10 otobüsle Silivri’ye adeta çıkarma yapan gazeteciler ve sivil toplum üyeleri, tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için çağrıda bulundu, adalet istedi.

Duruşma Salonu’nda İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyesi ve Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay’la yüz yüze gelen İzmir grubu, hep birlikte sessiz el sallayarak selamlaştılar.

“HUKUK FİRAR ETTİ”

Duruşmanın başında söz alan Mustafa Balbay, kısa bir süre önce serbest bırakılan ve ülkeyi terk eden Hizbullah üyelerine atıfta bulunarak, “Firar eden Hizbullah sanıkları değil, firar eden hukuktur. Türkiye’de her şey mümkündür, bize her şey mümkünsüzdür. Onlar dışarıda, biz içerdeyiz. En son duruşmadan bu yana 9 haftadır “hukuk” bekliyoruz. Daha önce de söyledik bir kez daha dile getiriyorum. Davalar bu şekilde devam edemez. Tahliyemi talep ediyorum. 184 cinayetten yargılanmış kişilerin yurtdışındayken, bu hafta bu değerlendirmeyi yapmanızı ve hukuku firardan kurtarmanızı talep ediyorum” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Tuncay Özkan ise yargılanmanın politik olduğuna dikkat çekerek, mahkemede usulün katledildiğini vurguladı.

GAZETECİLER TUTUKSUZ YARGILANSIN

Duruşma arasında Gazetecilere Özgürlük Platformu’na bağlı 22 meslek örgütü ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu’na bağlı 67 gazeteci cemiyeti olmak üzere toplam 89 meslek örgütünün imzası olan bildiriyi açıklayan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Gazetecilere Özgürlük Platformu Dönem Başkanı Atilla Sertel, şunları söyledi:

“Türkiye’de 50’den fazla gazeteci cezaevlerinde tutuklu olarak yargılanmaktadır. Toplam olarak 100’den fazla gazeteci yakın vadede cezaevine girme tehdidi altındadır. Şimdi sözün bittiği noktadayız. Biz tutuklu gazetecilerin serbest bırakılmasını istiyoruz. Silivri cezaevinde aylardır, yıllardır yatan gazetecilerin serbest bırakılmasını istiyoruz. Onların serbest kaldığında bu ülkeyi, yurdumuzu terk etmeyeceğini buradan haykırarak dile getiriyoruz. Onlar yurtseverdir. Onlar bu ülkenin evlatlarıdır. Kalemlerinden başka hiçbir suç aletleri(!) olmayan meslektaşlarımızın bu ülkeyi terk etmeyeceklerine ilişkin teminat veriyoruz.. Kefilleri biziz. Türkiye’nin zindanlarında yatan gazeteciler, yargılanan ve mahkum olma tehdidi altındaki hiçbir meslektaşımız yalnız değildir, yalnız bırakılmayacaktır.”

DURUŞMADAN NOTLAR

- Duruşma için Gazetecilere Özgürlük Platformu’nun öncülüğünde, İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyeleri, CUMOK İzmir grubu, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin İzmir şubeleri, CHP İzmir Örgütü üyeleri, Eğit-Der ve vatandaşlardan olmak üzere yaklaşık 450 kişi katıldı.

- Arif Doğan’ın rahatsızlanması nedeniyle 9.00’da başlaması gereken duruşma 11.30’da başlatıldı.

- Duruşmayı 70’ten fazla gazeteci izledi. Bazı gazeteciler avukatlara ayrılan bölüme oturmak zorunda kaldı.

- Duruşmaya Türkiye Barolar Birliği’nin öncülüğünde ülkenin farklı illerinden çok sayıda avukat gözlemci olarak katıldı.

- Duruşma Salonu tamamıyla dolarken, içeri giremeyen vatandaşlar kapılarda ciddi yığılmalara neden oldu.

- Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan salona girdiğinde izleyiciler hep birlikte ayağa kalkarak sessiz el salladılar.

- Basın açıklaması yapılırken, İzmir’den gelen grup Balbay maskesi takması dikkat çekti.

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..