Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ocak '13

 
Kategori
Güncel
 

Silivri'de Nazım Hikmet heykeli açıldı.

Silivri'de Nazım Hikmet heykeli açıldı.
 

Bugünkü Nazım Hikmet heykeli açılışı.


Bugün saat 14.00'te Silivri sahilinde tarihi bir an yaşandı. Baharı andıran güzel ve güneşli bir havada Büyük Şair ve Edebiyatçı Nazım Hikmet Ran'ın bir heykeli açılacaktı. Aslıında bu gecikmeli bir açılştı, ama yine de tüm Silivrililer ve Nazım Hikmet hayranları bugünü büyük bir heves ve heyecanla beklediler.

Heykelin Silivri sahilinde açılacak olmasının ise ayrı bir önem ve anlamı vardı. Büyük Ozan, yıllar önce (1938 ) yine Silivri sahilleri açığında, Erkin gemisinde yargılanmış ve mahkum edilmişti. 12 yıllık mahkümiyetinden sonra affedilen Nazım Hikmet, daha sonra ülkeyi terk edecek ve bir daha asla dönemeyecekti. Bugün açılışı yapılan bu heykel, bir bakıma ve sanki onu özlemini çektiği Memleketine biraz daha yakınlaştırmış gibiydi.

Silivrili Heykeltıraş Kemal Tufan tarafından yapılan, bir gemi güvertesini ifade eden kaide üzerinde Nazım Hikmet'i ufka bakarken belirleyen heykelin açılışına; Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Sanatçı Rutkay Aziz, Başkan Vekili Sanatçı Tarık Akan, Silivri Kaymakamı Salih Keser, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve çok sayıda Silivrili, İstanbullu vatandaş katıldı.

Açılış sonrası sanatçıların seslendirdiği, Nazım Hikmet'in  Şiirlerinden oluşan ve sevilen güzel Türkülere halk da hep bir ağızan ve alkışlarla iştirak etti. 

GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ ÇOCUKLAR
MOTORLARI MAVİLİKLERE SÜRECEĞİZ
ÇOCUKLAR İNANIN ÇOCUKLAR
GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ GÜNEŞLİ GÜNLER



 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 220
: 2018
Kayıt tarihi
: 02.07.06
 
 

Yazmak, ufkun da ötesine taşan engin bir serüven gibi gelir bana ve gençlik yıllarımdan bu yana v..