Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Kasım '10

 
Kategori
Kitap
 

Silivri toplama kampı - Zulümhane

Silivri toplama kampı - Zulümhane
 

"Öylesine büyük bir yalan üret ki, kimse karşı çıkamasın"


Joseph GOEBBELS

...

Sağ elini kullanan bir yazar Balbay... Diğer bir ifadeyle solak değil. 1930'lu yıllarda Nâzım'dan daktilo esirgemeyen zihniyet, 2000'li yıllarda Balbay ve arkadaşlarına internet bağlantısız bilgisayar vermeyi sakıncalı bulduğundan bu kitabı eliyle yazmış... Sağ eli pes dediğinde ise sol eline yazmayı öğretmiş ve yazma eylemi bu şekilde devam etmiş...

Polisler Mustafa Balbay'ı evinden almaya geldikleri gün olan 1 Temmuz 2008 tarihinde, Balbay henüz 37 günlük oğlunu uyutmaya çalışıyormuş. Hem de "Yemen Türküsü" ile... Ergenekon mantığı ile bakacak olursak Balbay, yeni bir Ergenekoncu yetiştirirken suç üstü yakalanmış. Çünkü dosyasında suç işleme zamanı olarak 1 Temmuz 2008 tarihi yer almakta...

Ergenekon denilen davaya farklı bir açıdan bakabilmek şu bilgiyi aktarmakta yarar var; "Devletin terörle mücadele eden bütün birimleri; Genelkurmay, MİT, Jandarma ve Emniyet Teşkilatı, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne; "Bizim kayıtlarımızda, Ergenekon adı altında bir terör örgütü yoktur..." şeklinde görüş bildirdikleri halde , Silivri Zulümhanesinde bulunanlar, varlığı kanıtlanmamış bir örgüte üye olmaktan yargılanmaktalar. Bir başka ifade ile; varlığı kanıtlanmamış bir örgütün gerçekleşmemiş darbe eylemlerinden sorumlu olarak yargılanmaktalar.

İddianameden bir bölüm:

Sevgi Erenerol'dan ele geçirildiği öne sürülen "derin Ergenekon" adlı dökünandan şu bölüm aynen iddianameye aktarılmış:
"Ergenekon'un gizli yapılanmasından, gizlillik gereği bazı şeylerin açıklanmaması gerektiğinden, Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın Ergenekon'un gözbebeği olduğundan, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün dahi bu örgütün tarikatvari yapısı içinde olduğundan, ancak bunun henüz açıklanması zamanı gelmediğinden..."

Dönemin ABD Ankara Büyükelçisi Eric Edelman'ın görüşleri:

Balyoz davası nedeniyle iki kez tutuklanıp serbest bırakılan eski 1.Ordu Komutanı Emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın damadı Dani Rodrik'in soruları üzerine Edelman şu açıklamayı yaptı: "O dönem bize bazı şahıslar ordu içinde darbe hazırlıklarını anlatan belgeler getirdiler. Ancak bunlar sahteydi."

Gerçekle Fantezi Arasında: Türkiye'nin Ergenekon soruşturması

1989 yılından beri Türkiye'de yaşamakta olan gazeteci Gareth H. Jenkins'in Ergenekon davası ile ilgili çalışmasından bir bölüm:

"İddia makamı beklentileri karşılamakta başarısız olmuş, bu da soruşturmanın yürütülmesine ve sonuç olarak amaçlarına dair ciddi şüphelerin ortaya çıkmasına neden olmuştur. Bu endişeleri besleyen birkaç etmen bulunmaktadır. İlk olarak gün doğmadan yapılan baskınlar fazlasıyla olasılıkdışı bir dizi şüpheliyi hedef almış görünmektedir. Yavaş yavaş savcıların, çoğunun özelde AKP'ye, genelde ise İslamcı muhafazakârlığa siyaseten karşı olmak dışında hiçbir ortak noktaları olmadığı görünen şüphelilerle ilgili hiçbir ispatlayacı kanıt gösterilmediği bir motif ortaya çıkmıştır. Soruşturmanın sürüncemede kalıp uzaması nedeniyle, şüphelilerin resmi olarak herhangi bir suç isnat edilmeden tutuklu kaldıkları sürenin uzunluğu ile ilgili kaygılar artmıştır. Davanın yalnızca akla aykırı birtakım iddialar ortaya atmakla kalmadığı (örneğin modern Türkiye tarihindeki her siyasi şiddet eyleminin Ergenekon denen örgüt tarafından yapıldığı gibi) aynı zamanda soruşturmanın derin tutarsızlıklar ve iç çelişkiler içerdiği de gitgide ortaya çıkmıştır. Sistematik olarak AKP yanlısı basına bilgi sızdırılması, soruşturmanın itibarını ciddi olarak zedeleyen endişelere yol açmıştır. Toparlamak gerekirse, bu raporun yazıldığı zaman itibarıyle Ergenekon soruşturması AKP hükümetine ve İslami muhafazarkârlığa karşı olan Türkiye nüfusunun önemli bir bölümü arasında yayılan korku iklimine yol açmış bulunmaktadır."

Bir terörist; Prof.Dr. Mehmet Haberal

Kısaca tanımak gerekirse;
-35 ulusal ve uluslarası tıp derneği üyesi,
-1428 Türkçe ve İngilizce bilimsel yayın yazarı,
-22 ulusal ve uluslararası kongre düzenleyicisi,
-1832 böbrek, 344 karaciğer naklinin doktoru,
-6 vakıf, 4 iktisadi işletme, 1 televizyon, 1 radyo, 1 haber ajansı, 10 hastane, 13 diyaliz merkezi kurucusu,
-Kurucusu olduğu Başkent Üniversitesi'nin, 7700 çalışanı, 9500 öğrencisi, 11 fakültesi, 6 meslek yüksek okulu, 7 enstitüsü ve 2 koleji var.

66 yaşındaki bu bilim insanının son eylemi ise "silahlı terör örgütü kurmak ve yöneticiliğini üstlenmek" olmuş.

Özdemir Asaf'la irtibatınızı anlatınız

70 numaralı klasörün 33. sayfasından: "Sabih Kanadoğlu yargı için, 'Yargı bir felaket. Hani diyor Özdemir Asaf, bütün renkler aynı anda kirlendi, birinciliği beyaza verdiler. Biz beyazız, kirlenmemiz lazım' diyor. Bu not için savcıların yönelttikleri sorular şunlardı;

-Sabih Kanadoğlu, Özdemir Asaf isimli şahıslar kimlerdir?
-Bu şahıslarla olan irtibatınız ve ilişkiniz hakkında detaylı bilgi veriniz.
-Kimler beyazı temsil etmektedir?

Açık görüş günü sonrası yaşananlar veya burun sızlamasının farklı bir tarifi

"Ayrılırken onlardan bir hatıra almak istedim, ama yasak. Ortalığı topladık. Yağmur'un neyve suyunu içmek için kullandığı çubukla Deniz'in okkalı çiş yaptığı bezi aldım. 'Bunları ben çöpe atarım' dedim. Koridorlardaki çöp bidonlarını es geçtim. Gardiyana da 'Koğuştaki bidona atarım, ' deyip sıradan bir şeymiş gibi geçiştirdim, ama elimde sanki bir hazine tutuyordum. Koğuşa girdim, demir kapı kapandı. İlk işim Deniz'in bezini koklamak oldu. Bezi ve çubuğu demir dolabın üst rafına koydum. O gün kaç kez yanlarına gidip öpüp kokladığımı hatırlamıyorum. Ertesi gün kokunun azaldığını hissettim. Bir torbaya koydum. İyice katlayıp kapattım. Daha seyrek koklamalıydım. Yoksa koku tümüyle kaybolacaktı."

...


"Hükümetlerin en kötüsü, suçsuzu korkutandır"
Beydaba

...

Silivri Toplama Kampı - Zulümhane
Mustafa Balbay
Cumhuriyet Kitapları
Anı - 335 sayfa




 
Toplam blog
: 262
: 1569
Kayıt tarihi
: 27.09.07
 
 

Anadolu'nun doğusunda sonradan ismi değiştirilen köylerden birinde zemheri zamanına denk gelen bi..