Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Kasım '10

 
Kategori
Hukuk
 

Silivri toplama kampı

Silivri toplama kampı
 

Google`dan aldim.


Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altındaki milletvekillerinin üçte ikisi çeşitli suçlardan dolayı milletvekili dokunulmazlığı olduğu için yargı karşısında hesap vermekten kaçırılıyorlar. Eğer yargılanmış olsalar mahkeme haklarında ceza verip belki de cezaevine gönderecek. Sözünü ettiğim milletvekilleri mecliste halk adına milletvekili olarak kararlar verip ülkenin ve milletin geleceği ile ilgili kararlar alabiliyorlar.

Silivride ergenekon ucubesi yüzünden, ne idüğü belirsiz, nerede olduğu bilinmiyen bir kişinin ihbar mektubu ile, yüzlerce saygın kişi ne ile suçlandıklarını bilmeden haklarında yeterli delil toplanmadan, iktidar partisinin tayin ettiği savcılarca, üç yıla yakın zamandır tutuklu olarak tutuluyorlar. Tutuklu bulunan kişiler genelde halkın tanıdığı saygın kişiler, tek suçları doğru bildiklerini söylüyor olmaları. Tutuklu bulunan kişilerden bazıları yapılanları gururuna yetiremeyip canına kıyma yolunu seçiyor. Madur kişilerin aileleri zor anlar yaşıyorlar. Vicdanlar sızlıyor. Bu yargılamanın normal olarak bitmesi mümkün değil, tutuklu sayısı arttıkça, delil diye toplanan kağıt parçaları fazlalaştıkça dava içinden çıkılamaz bir hal alıyor.

Bir tarafta haklarında suç dosyaları olup yargılanmayı bekleyen milletvekilleri, diğer tarafta ne ile suçlandıklarını bilmeden tutuklu olarak tutulan değerli insanlar. Sözüm ona Türkiye Cumhuriyeti hukuk devletidir. Hadi canım sende!

 
Toplam blog
: 377
: 711
Kayıt tarihi
: 05.08.06
 
 

Türkiye'yi ve Türk insanını çok seviyorum. Dünyada bütün canlıların yaşam hakkı olduğuna inanıyorum...