Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ağustos '08

 
Kategori
Güncel
 

Silkele Putin düşecekler!

Silkele Putin düşecekler!
 

İşte size son zamanların gerçek lideri.


Dünya paldır-küldür uçuruma yuvarlanıyordu. Ekonomiler çıkmaza girmiş, nüfus artmış bununla birlikte gıda üretimi azalmıştı. Kuraklık bütün dünyayı kaplamış ve insanlık büyük bir hızla susuzluğa doğru gitmekteydi. Dünya ülkeleri içinde bir tek Türkiye iyi durumda idi. Bizi yönetenlere göre "ekonomi tıkırında", "nüfus artışı az", "üretim yeterli" ve "kuraklık diye bir şey yok"tu. Dış politikada her şeye "eyvallah" demek alışkanlıklar haline gelmişti. İyisi mi biz bundan sonra dış politikamız için "eyvallah politikası" diyelim.

Bakınız Montrö anlaşmasına rağmen dünyanın savaş gemileri Boğazlarımızdan geçti. Yirmi bir gün içinde de geriye dönmeyecekler. Bunu hep beraber göreceğiz. Çünkü, ABD'liler aynen Enver Paşa'ya Almanların dediği gibi diyecekler ki: "Biz bu gemileri Gürcistan'a sattık."

Rusya bu konuda deneyimli. Birinci Dünya Savaşı sırasında yemediler bu numarayı. Böylece Osmanlı savaşa katılmış oldu. Şimdi de yemeyecek Putin. Eğer bir savaş çıkarsa Türkiye ilk vurulacak ülke olacaktır.

Biliyor musunuz bazen düşünüyorum: "Sakın bunlar Türkiye'yi bölmek için hazırlanmış bir senaryo olmasın?". Yani, yıllardır bölmeye çalıştıkları Türkiye'yi Rusya ile kapıştırıp bu sırada Kars, Ardahan, Erzurum'a kadar Ermenilere verilsin de, Güneydoğu Anadolumuz Irak'taki Kürt kuruluşuna bırakılsın?

Sakın bu nedenle Boğazdan geçen savaş gemilerine ses çıkartmamış olmayalım?

Şimdi yazımızın başına yeniden dönelim ve dünyanın her bakımdan kötüye gidişinin nedenini kendimize soralım. Şimdi de yanıtını verelim: Lidersizlik!

Dünyayı yöneten büyük ülkelerin başındaki liderlere bakar mısınız? Lider gibi birini siz görüyor musunuz? Boşuna aramayın göremezsiniz. Çünkü, yok!

Fakat, Putin Rusya'da bir güneş gibi doğuyor. İşte size gerçek bir lider. Ülkesinin, halkının çıkarlarını gerekirse savaşarak da koruyacağını söyleyen bir lider. Kurt gibi bakışıyla emperyalist Batı'nın ödünü patlatıyor: Ya Rusya eski gücüne kavuşursa?

Bekleyin, dünya yeniden oluşuyor. Bütün sorunların giderilmesine az kaldı. "Demokrasi" adı altında dünyayı sömürüleri altına alan Batılı işgâlciler daha ilk tokatı yedi. Bundan sonraki tokatları sayamayabiliriz. Ama, göreceksiniz Batı ve ABD dünyayı işgâl etmekten geri adım atacaktır.

Ne diyelim: Silkele Putin düşecekler!

 
Toplam blog
: 278
: 3275
Kayıt tarihi
: 26.05.07
 
 

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde doğdum. Bir daha da Kadıköy'den ayrılmadım. İstanbul Üniversitesi, Ede..