Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Aralık '09

 
Kategori
Futbol
 

Silkelendik

Silkelendik
 

www.galatasaray.org


Galatasaray'ın oynadığı futbol yazma isteğimi yok etmişti. Ne Reijkaart'ın seçimleri, ne şanssızlıklar ne de sakatlıklar takımın oynadığı kötü futbol için bahane olamazdı. Kötü oyunuyorduk, çünkü yıldızlarımız bir türlü parlayamıyorlardı. O halde, Galatasaray maçları hakkında da yazmanın bir anlamı yoktu...

Dünkü maç içimdeki yazma dürtüsünü yeniden uyandırdı. Evet yine kötü oynadı Galatasaray, evet yine hatalar yaptı teknik kadro, evet Leo Franko yine mantarladı, ama yine de yıldızlardan bazıları sahadaydı. Bu da kazanmalarına yetti mor formalıların.

Galatasaray'ın oynayacağı futbol çok net aslında; kazanması da aslında sadece bu basit kurala bağlı: Kendi kalitesinin uzağındaki rakiplere karşı sezon başında çok iyi yaptığı gibi tüm yıldızları ile saldırmak; dişli rakiplere karşı orta sahayo güçlü tutup yıldızlarının sadece üçüyle sonuca gitmek. Yani sıkıya gelince, Elano, Kewel, Keita, Arda, iyileşince Baros ve Nonda'nın o günkü en iyi üçü ile sahaya çıkmak. Rakip zayıf ise de elindeki kadronun gücüne güvenip, sahada şov yaparak kazanmak.

Ben Reijkaard olsam olayım bu olurdu doğrusu, ama ben Alper'im ve taraftar olarak sahada olan biten karşısında çatlamak durumundayım. Bu böyle olmamalı, birileri bizim topçulara ve hocaya güven telkininde bulunmalı, Fenerbahçe mağlubiyetinin etkisini atmak bu kadar uzun sürmemeli, tabi aynı şey onlar için de geçerli; Kanarya da Galatasaray'ı yendi diye bu kadar uzun süren bir tatile girmemeliydi. Maalesef futbolumuz ve rekabet anlayışımız da bu.

Galatasaray biraz biraz üstünden atmaya başladı başarısızlık psikolojisini, bundan sonrası da iyi olacak gibi görünüyor.

 
Toplam blog
: 47
: 991
Kayıt tarihi
: 10.10.08
 
 

1980 İstanbul doğumluyum. Boğaziçi Üniversitesi'nde felsefe ardından Yıldız Teknik Üniversitesi'nde ..