Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '18

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
24
 

Şıllık Tatlısı

Malzemeler
 
Hamuru İçin
2 Su Bardağı Un
3 Su Bardağı Süt
Yarım Çay Kaşığı Kabartma Tozu
Yarım Çay Kaşığı Tuz
 
İçi İçin
3 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz
 
Üzeri İçin
Toz Fıstık
Kaymak
 
Şerbeti İçin
1 Su Bardağı Sade Tereyağı
1 Su Bardağı Su
1 Su Bardağı Şeker
 
Yapılışı
Bir kaba un, süt, kabartma tozu ve tuzu koyup iyice çırpın.
Oluşan krep benzeri hamuru 8 saat dinlendirin.
Bir tavaya çok az sade yağ sürün.
Daha sonra tavaya bir kepçe yardımıyla krep benzeri hamurdan döküp yayın.
Alt tarafı pişen hamuru ters çevirerek diğer tarafını da pişirin.
Pişen hamuru bir servis tabağına alın.
Bütün hamurlar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
1 su bardağı şekeri ve 1 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
Üzerine sade tereyağını ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın.
Pişen bütün hamurların ortasına dövülmüş cevizi koyup rulo şeklinde sarın.
Sarılan hamurları bir borcama dizin.
Sarılan hamurların üzerine bir kepçe yardımıyla sıcak şerbeti dökün.
Şıllık tatlısını şerbetini çektikten sonra servis tabağına alın.
Servis tabağına alınan şıllık tatlısının üzerini toz fıstıkla ve kaymakla süsleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun
 
Ahmet KARAGÖZLÜ
 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 23
Toplam yorum
: 0
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 42
Kayıt tarihi
: 03.12.18
 
 

Pratik ve nefis yemek tariflerinin tüm detaylarını ve püf noktalarını resimli olarak anlatıyorum...

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster