Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '12

 
Kategori
Tarih
 

Şimdi, ‘son devletimize’ sahip çıkma zamanıdır!..

Bakınız; asla size “falanca kişiye, filanca yöneticiye, bir partiye veya onların kurduğu bir iktidara sahip çıkalım” demiyorum! Ya ne diyorum? “DEVLETe Sahip Çıkalım” diyorum… Çünkü bu geminin, bu devletin içinde hepimiz varız!..

Bin bir zorlukla, gözleri bir türlü doymayan emperyalist ve işgalci devletlerin ordularına karşı, yüz binlerce şehit vererek kurduğumuz bu yeni aziz vatan, şu günlerde yine tehlikeli gelişmelerin kıskacındadır dostlar!..

Oyun büyük oynanıyor! Çeşitli sunî dalgalarla, yaratılan tsunamilerle bu gemi batırılmaya çalışılıyor! Tuzağın farkına varıp, uyanalım artık!..

Uzakları yakın eden yeni teknolojilerle, binlerce kilometre uzaklardan bile kontrol ediliyor, yönlendiriliyor ve sonu belli olmayan bir girdabın içine düşürülmeye çalışılıyoruz!..

Artık şunu söyleme günüdür: “Bize ne eloğlunun iyi gün dostluklarından, müttefiklerden, ikili – üçlü - beşli antlaşmalardan, iyi – kötü komşu devletlerden, uluslararası birlik ve beraberliklerden kardeşim!.. Biz kendi kardeşlerimizle, ne idiğü belirsiz ve adı konulmamış bir kavgaya tutuşturulduk; bizim, bizden başka dostumuz olmadığını unutarak, niye  kendi evlâtlarımızı yemeye hazırlanıyoruz ki !?” diyebilmeliyiz gayrı… Osmanlıyı iç isyanlar bitirdi, bizi de mi bitirsin istiyoruz can kardeşlerim!?

Şunu kimse unutmasın ki; biz Türklerin bugüne kadar kurduğu hiçbir devleti, dışarıdan gelen ‘elin orduları’ yıkmadılar! Biz, kurduğumuz 15 Türk Devleti’ni de kendi iç kavgalarımızla, isyanlarla, taht savaşlarıyla yıkmayı başarıp, 16. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurduk…

Biz Türklerin Ana Yurdu ‘Orta Asya’ idi… Sınırları da; Doğu’da Kingan Dağları, Batı’da Hazar Denizi, Güney’de Himalaya Dağları ve Kuzey’de de Sibirya idi…

Tarihteki ilk Türk Devleti, Milâttan Önce 220’de Teoman Han (Tuman) tarafından kuruldu. Mete Han zamanında toprakları çok genişledi. Türk orduları yüzünden, Çin Seddi de bu dönemde yapıldı. Ama Türklerden korunmalarına yetmedi. Sonra Çinliler, çeşitli entrikalarla kardeş kavgaları çıkarttılar. Koca Türk Devleti; önce Doğu Hun Devleti ve Batı Hun Devleti olarak bölündü, iyice zayıflatıldı. Milâttan Sonra 300 yılında da, tam ‘1080’ yaşındayken, Çin baskınlarıyla tamamen ortadan kaldırıldı… 600 yıl hüküm süren Osmanlı Devleti’nin nasıl yıkıldığını zati hepiniz biliyorsunuz, o da benzer sebeplerden gitti...

Siz bakmayın Türklere “Hindi” filân dediklerine… Biraz çabuk ayranımız kabarır, çabuk kızarız ama; Kaşgarlı Mahmut’un “Divan-ı Lügati’t Türk” eserine göre TÜRK demek: “Olgunluk Çağı” demektir… Danimarkalı Dil Bilimci Wambery’ye göre Türk: “Türük, türemiş, çoğalmış” demektir. Genel söylemlere göre ise Türk demek: “Güçlü, kuvvetli” demektir...

Şimdi bunları yazdım diye, bazıları çıkıp; “Hımm, bizim yazarın yine Türklük damarı tuttu galiba? Başımıza sıkı ve keskin bir ‘Milliyetçi’ kesilmeye başladı yine...” diye düşünenler olabilir?

Oysa benim tek amacım şu: “Geçmişimizi iyi bilelim, atalarımız 15 devleti yıkmayı nasıl becermiş, esas düşmanları kimlermiş, nasıl gaza getirilmişler de kan ve can kardeşi olmalarına rağmen birbirlerine düşmüşler?” diye, birazcık düşünmenize vesile olmaktır!..

Çevrenize bir bakınız; şu mesnetsiz, sonu olmayan ve sunî PKK terörünün amacı ne? Hiç akla gelmedik sebeplerden içeri atılan subay, gazeteci, daha basılmamış kitabından ötürü suçlanan yazar, bilimadamları; hakkında soruşturma açılan, suçlanan, siyasetçi ve devlet adamları, fütursuzca dinlenip de, sabahın köründe sorgusuz – sualsiz gözaltına almalar neyin nesi? Kimden ve nereden emir alıyorlar? Bu durum normal bir hukuk devletine yakışır mı? Bunun sonu da; yine bir iç savaşa, bir kardeş kavgasına sebep olmaz mı?

İşte ben; tıpkı gözümüzü korur gibi, yavrumuzu korur gibi, yavuklumuzu korur gibi; şu son devletimizi koruyup, ona sahip çıkalım diyorum!.. Bir Türk olarak da, buna ziyadesiyle hakkım olduğunu düşünüyorum, hepsi bu…

11 Şubat 2012/ Sakin KOŞAR… 

 
Toplam blog
: 191
: 753
Kayıt tarihi
: 09.08.08
 
 

16/07/1951 Bozüyük / Yatağan / Muğla doğumlu, 1970 Isparta - Gönen mezunu, 1986 Anadolu Üniversit..