Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '06

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Şimdi Kaş'a gitmenin tam zamanı

Şimdi Kaş'a gitmenin tam zamanı
 

Tatil deyince aklınıza beş yıldızlı oteller gelmiyorsa, yüzmeyi ve dalmayı seviyorsanız üstelik senelik izninizi de daha kullanmadıysanız ne duruyorsunuz. Toplayın tası tarağı doooğru Kaş ’a. Akdeniz sahil şeridinin en hoş parçasıdır orası. Özellikle denizle çok haşır neşir tiplerdenseniz Kaş tam size göre.

Takarsınız şnorkelinizi, dalarsınız suya. Suyun altında dehşetli bir akvaryum sizi bekliyor. Kültür, tarih, doğa iç içe diye buna diyorlar. Tabii yatıp kalkıp dua edin ki Kaş coğrafi özelliği açısından pek fazla büyümeye ve bozulmaya müsait değil. Üç tarafı sarp tepeler, bir tarafı da harika bir denizle çevrili. Yeni binaları ancak o tepelerin arkasına yapabiliyorlar allahtan. Karşıdan baktığınızda Kaş yine aynı Kaş. Şimdi diyorsunuz ki “tamam Kaş’a gidelim ama orada ne yapalım?” Buyrun size tavsiye listesi.

Önce adına Glass Bottom Boat dedikleri altı camdan teknelere binip bir Kekova turu yapın mutlaka. Şanslıysanız bir deniz kaplumbağası görebilirsiniz belki ve daha bir çok harika şey. Sonra bisiklet kiralayıp yarımada turu yapın kendi başınıza. Korkmayın başınıza bir şey gelmez. Yarımadayı gezerken İnceboğaz’da yüzmeyi ihmal etmeyin. Akşam Şarap Evi’nin şaraplarını tadın. Sabah kalkıp Orman Çaybahçesi yada girişinde yazılı ismiyle Belediye çaybahçesinin biraz yağlı ama lezzetli karışık tostu ve taze portakal suyu ile kahvaltı edin. Kıyıdan kalkan motorlara binip Liman Ağzı’na gidin sonra. İlk koydaki kaya mezara bakarak yüzün.

Diğer iki koyu da kanoyla ziyaret edin. Seramikçi Sibel’in o güzel seramik fincanlarından bir tane alın. Bu arada sağınıza solunuza iyi bakın. Kenan Işık, Ata Demirer gibi bazı ünlüler rahat rahat gezerler Kaş sokaklarında. Onları rahatsız etmeyin ama. Uzun Çarşının en tepesine çıkıp kral mezarına saygılarınızı sunun. İnerken dikkat edin taşlar çok kaygandır düşersiniz.

Bir tekne kiralayıp akşam yemeği için balık tutun. Teknede mangal yapıp mehtaba karşı şarkılar söyleyin. Kaş kampinge gidip sessizliğin ve sadeliğin tadını çıkarın. Sabah erken kalkın. Meis’e doğru yüzün.Hepsinden önemlisi bu çok bilinen ama zor yolu sayesinde biraz olsun korunabilmiş cennetin bozulmaması için ne yaparız diye düşünün. Bulursanız bana da söyleyin.

... Ve o dev yangından geriye pek ağaç kalmadığı için giderken yanınızda birkaç fidan götürün olur mu?

 
Toplam blog
: 79
: 1562
Kayıt tarihi
: 24.07.06
 
 

1972 yılıydı. Doğdum. Evde hep kitap okuyan iki kişi vardı. Büyüdüm, okullar okudum. Birşey öğrenmed..