Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Şubat '11

 
Kategori
Dünya
 

Şimdi Mısır’da Devrim Mi Oldu?

Şimdi Mısır’da Devrim Mi Oldu?
 

"Şimdi Mısır’da devrim mi oldu?" sorusunu sormanın tam zamanı… 

Mısır’da 30 yılı aşkın zamandır Mübarek adında bir diktatör vardı. Kahire’de halk sokağa çıktı, Tahrir Meydanı’nı doldurdu ve tepkiler üzerine Mübarek aşama aşama uzaklaştı ve sonunda tamamen görevi bıraktı. Bu çok olumlu bir gelişmedir ama buna Devrim demek herşeyden önce Devrim sözcüğüne hakarettir. Özetle diktatör Mübarek gitti ve askeri rejim geldi, bunun neresi devrim? 

Mübarek’in istifa ettiği gece görüşlerimi en kısa yoldan iletebildiğim Facebook ve Twitter’da yazdım: 

12 Şubat 2011 Cumartesi Saat 00:55 “Mısır'da DEVRİM olmuş... Ne zamandan beri askeri darbenin adı DEVRİM oldu? Bir diktatör devrildi ve asker başa geçti. Türkiye'de askerin adını duyunca DARBE oldu sanan YANDAŞ/ YAĞDAŞ medya Mısır'daki askeri darbeye DEVRİM diyor. Gülsek mi, ağlasak mı hallerine?” 

Bu yazıya olumlu ve olumsuz yorumlar yapıldı ben de onları yanıtladım: 

12 Şubat 2011 Cumartesi Saat 11:54 “?1979 yılında İran'a Humeyni gelirken DEVRİM oldu sanarak bir kez salaklık yaptığım için ikincisini yapmamak için Mısır'da olanları daha akıllıca değerlendirebildiğimi biliyorum.” 

12:05 “Haki renkli askeri üniformalı birisi çıkmış bildiri okuyor televizyonda, başta bir mareşal var... Ortada devrim falan yok, o meydandaki halk aldatılmıştır. Bu durumda hala sevinç gösterileri yapıyorlarsa o da işin başka tartışılacak bir yönü... O meydanda askeri darbe yanlısı yüzbinler mi vardı yoksa!!!” 

12:08 “ABD ve AB sufle veriyor ‘Bu bir devrimdir’ diye, inanmak işine gelenler inanıyor. Mısırda 3 haftadır olanlar harfi harfine bir CIA projesinden başka birşey değildir. ABD yanlısı Mübarek diktası yıkıldı, ABD yanlısı askeri dikta iktidara geldi.” 

12:11 “ABD ve AB sevinçli çünkü yandaş bir askeri rejim kuruldu. İran ve AKP sevinçli çünkü bir sonraki rejimin islami dikta olduğunu düşünüyorlar.” 

13:24 “Türkiye'de askerin yönetimi uyarmasını değil, uyarma olasılığının düşünülme olasılığını bile ‘darbe’ olarak algılayarak her türlü katakulli ile yargılamalar yapan f-tipi yönetim ve bu yönetimin yandaş/ yağdaş medyasının Mısır'daki askerin yönetimi ele almış olduğunu görmezden gelmelerine şaşırmamalıyım aslında. Onların düşman olduğu TC askeri, Mısır askeri değil ki...” 

13:28 “’Türkiye'de de darbelere HAYIR’, ‘Mısır'da darbelere HAYIR’... İkisini birden diyebiliyor muyuz, işte önemli olan bu... Türkiye'de darbe paranoyası yaratıp bundan nemalan sonra Mısır'daki darbeyi görme hatta bundan heyecanlan... Bu nasıl demokrasi anlayışı... Bu F- Tipi demokrasi anlayışı...” 

Ve 13 Şubat 2011 Pazar günü, Tahrir Meydanı askeri yönetim tarafından boşaltıldı… 

Ankara, 13 Şubat 2011 

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..