Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '07

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Şimdi moda e-cinsellik...

Şimdi moda e-cinsellik...
 

Bununla yetiniyoruz..., herkes değil tabi::)


Son yıllarda yaşamlarımızın vazgeçilmez parçaları haline gelen cep telefonları ve internet bizleri oldukça tembelleştirdi.

Birçoğumuz, özellikle serbest meslek sahibi olanlar işlerini ofislerine bile uğramadan internet ya da cep telefonları aracılığı ile halledebiliyorlar. Bilgisayar başında birkaç tık ile fatura ödeyebiliyor, bankacılık işlemlerimizi halledebiliyor veya bir şeyler alıp satabiliyoruz.

Bütün bunlar elbette güzel şeyler. Çağımızda teknolojiyi son noktasına kadar kullanmak, hem kişisel gelişimimiz, hem de işimizde başarılı olmamız için şart.

Teknoloji bir tarafı keskin, diğer tarafı kör, bıçağa benziyor. Kişinin kullanım amacına göre faydalı ya da zararlı olabiliyor.

İşim gereği sürekli 14-18 yaş arası gençlerle birlikte oluyorum. Onların nasıl vakit geçirdikleri, nelerden hoşlandıkları benim çok ilgimi çekiyor. Bu sayede son 20 yılda ülkemizde nelerin, ne şekilde değiştiğini, kendi gençlik yıllarımla kıyaslamak suretiyle, değerlendirme imkanım oluyor.

Geçenlerde iki gencimizin aralarındaki sohbete kulak misafiri oldum. Konu internetteki arkadaşlık siteleri idi. Biri diğerine son keşfettiği arkadaşlık sitesini ballandıra ballandıra anlatıyordu. Kadın ve erkeklerin birbirlerine neler yaptıklarını en ince ayrıntısına kadar, bazen de hareketleriyle tarif ederek, hiç utanmaksızın açıklamaya çalışıyordu. Sıradan bir arkadaşlık sitesi olmadığı anlaşılan siteden cep telefonuna indirdiği görüntüleri arkadaşına gösteriyor, onu da üye olmak için ikna etmeye çalışıyordu.

Aklıma bir an, 14 yaşımda aşık olduğum, dört ay uğraştıktan sonra ancak konuşabildiğim ilk kız arkadaşım geldi. Merdiven aralığında arkadaşlık teklifimi dinlerken yanakları nasılda al al oluvermişti.

Anlaşılan şimdiki gençler bütün ihtiyaçlarını internet marifeti ile gideriyor.

 
Toplam blog
: 85
: 540
Kayıt tarihi
: 29.12.07
 
 

İlk, orta ve lise öğrenimimi Karabük TED Kolejinde tamamladıktan sonra İngiliz Dil Bilimi okumak ..