Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Haziran '08

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Şimdi ne olacak?

Şimdi ne olacak?
 

Gelişmiş, sömürgeci toplumlar, şimdi kına yakma(!) zamanı.

Kınalarınızı yakıp, eriyen buzlardan yükselecek su üzerinde tekneleriniz ile yüzebilirsiniz!..

Ya teknesi olmayan ve kıyılarda olta ile balık avlayan(!) fakir ülkelerin, garip insanları ne yapacaklar?

Yükselen deniz suları ile oturdukları kulübelerde ortadan kalkacak. Ya ölecekler, ya da daha alçaktan sürünecekler. Yani her halukarda işleri kötü.

Sen hem Dünya'yı felakete sürükle, hemde bu felaketten en az zararla kurtul. Bu mu adalet? Bu mu insan hakkı? Bu mu yaratanın adaleti?

Dünya'nın önde gelen bilim adamları; bundan bir kaç yıl öncesine kadar, küresel ısınmanın böyle gitmesi durumunda 2080 yılına kadar Kuzey Kutup bölgesindeki buzların eriyeceğini, acil önlem alınmasını istemişlerdi. Daha aradan birkaç yıl geçmeden bu sefer görüşlerini revize ederek, 5-10 yıl içinde Kuzey Kutup bölgesinde buzların tamamen eriyeceğini, çok acil önlem alınması gerektiğini istediler. Baktılar ki önlem falan alan yok!.. Gelişmiş ülkeler, kendilerine yararlı gördükleri teknikleri uygulayıp, daha fazla para kazanmak, ülke insanının refah seviyesini daha yükseltmek(!) için Küresel Isınmaya, katkı yapmaya devam ettiler. Ve hala devam ediyorlar. Artık bu saatten sonra, alınacak bir önlemin eriyen buzların donmasına ne kadar katkısı olur. Kim bilir(!)

Bilim adamları; uydudan alınan görüntüler ile Kuzey Kutup bölgesindeki buzların erken erimeye başladığını, bu zamana kadar hiç erimeyen buzların, şimdiden erimeye başladığını ve geniş çatlakların oluştuğunu, bu yaz, Kuzey Kutup bölgesindeki buzların tamamen eriyebileceğini, bu olasılığın %50 olduğunu belirtmişler.

Ey ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, Rusya, Çin, Japonya, Güney Kore vb. ülkeler. Yaptığınız Nükleer deneme ve Irak ve Afganistan üzerine yağdırdığınız bombaların etkin sonuçlarını görebiliyorsunuz değil mi?

Bu global doğa felaketine sebep olduğunuz için ülkeleriniz ile ne kadar gurur duysanız (!) azdır. Az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin gördüğü zarar kadar, sizlerde bu felaketten zarar göreceksiniz.

Küresel ısınmanın asıl sebepleri olan ürettiğiniz teknolojilerde sizleri kurtarmayacak(!)

Tüm Dünya halklarının, böyle küresel felaketlerden korunması dileklerimle...

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..