Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Kasım '08

 
Kategori
Otomobil
 

Şimdi otomobil alma zamanı mı?

Şimdi otomobil alma zamanı mı?
 

Dünyayı sarsan ekonomik kriz; ilk olarak Avrupa ve Amerika’ ya ihracat yapan şirketleri mal satamaz hale getirip zor durumda bırakmıştır. Bir biri ardına personel çıkartmaları devam ederken henüz işleri başında olanları ise endişeli bir bekleyiş sardı. İthalat yapan firmalar içinde durum farklı değil. Yüksek döviz kurları ile alış maliyetlerinin artmasına rağmen zarar bütçeleyerek satış yapmaya çalışılsa da özelikle otomotiv sektörünün en hareketli ayları olan Kasım-Aralık aylarına yüksek stoklar ile hazırlık yapan firmalar bekledikleri satışı yapamayınca bütün stok sahalarını doldurmuş, hatta taşırmış durumdadırlar.

Yerli ithal tüm markalar şişmiş stoklarından kurtulmak için kampanya üstüne kampanya yapmaya başladı. Aralık ayı bu kampanyaların en yoğun olduğu ay olacaktır. Evet, işten çıkartılma korkunuz yoksa veya yaptığınız ticaret krizden etkilenmeyen nadir iş kollarından biri ise otomobil almanın tam zamanı.

Otomobil almak isteyenleri bekleyen kötü sürprizler ise ikinci el takas aracınıza beklediğinizden daha düşük bir fiyat teklif edileceğidir. Sıfır fiyatlarının düştüğü alıcı miktarının az olduğu bir piyasada ikinci el piyasasının da düşmesi çok normaldir. Diğer bir sürpriz ise banka kredisi ile alım yapmak isteyenlere normalden çok daha zor kredi çıkacağı ve çıksa da eskiden olduğu gibi 60 aylara varan taksit seçeneklerinin olduğu rahat ödeme devrinin şu an için çoğu finans kurumu tarafından size sunulmayacağıdır.

Sağlıklı, mutlu yarınlar dilerim.

Saygılarımla

 
Toplam blog
: 287
: 13046
Kayıt tarihi
: 22.11.08
 
 

Öğretmenlik yapıyorum ve anneyim. Çocukları çok seviyorum. Yüreği sevgi dolu olan insanlara, sela..