Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mayıs '15

 
Kategori
Blog
 

Şimdi söz sırası Milliyet Blog yazarlarında

Şimdi söz sırası Milliyet Blog yazarlarında
 

Madem bir kitap yazacağız, o zaman her şey kuralına göre olmalı...


Milliyet Blog, yayıncılıkta 10.yılına girdi. Geride bıraktığı 9 yıl boyunca kimileri keyfince, kimileri tematik, kimileri hobi ve deşarj niyetine, kimileri de bir amaç uğruna, vizyon, misyon ve stratejik amaçlı yazılar yazdı.

Benim için yazmanın ilk şartı, devamlılıktır. Ve ben, mesela burada, istikrarla yazanları tespit edebilmek için haftada en az 2 yazı yazabilme şartını ortaya koydum. Ve bu ortalamayı Blogumuzun yayında olduğu hafta, yıl ve 2 sayısıyla çarptığımda, 9x52x2=936 sayısına ulaştım.

Yani bu şu demekti aslında: Bu blogta bugüne kadar 900 yazı üretenler, ilk yılından itibaren burada olmasalar bile, Milliyet Blog'un yazı arşiv ve portföyü için her yıl ortalama 100 yazı üretmiş sayılabilirler.

Konuya Bir başka açıdan bakacak olursak; fark edelim, etmeyelim, aşağıda adını sayacağım kişilerin bu ortamın en bariz yazı emekçileri, en çalışkan yazarları olduğu sonucuna varırız. Ve madem ki Milliyet Blog'un 48 yazarı biraraya gelerek ilk kollektif kitabımız olan "Acımadı ki! " adlı çalışmayı ortaya koydu; ben de bu yazıda Milliyet Blog'un en emektar yazarları olduğuna inandıklarıma sesleniyorum:

Bu yazıda adı geçen değerli yazar arkadaşlarım!

Sizler, Milliyet Blog'un en fazla emek veren, yazı, yorum ve düşünce üreten yazarlarısınız. Madem durum bu. O zaman birlikte hareket ederek 2. kollektif Milliyet Blog yazarları kitabını çıkarabiliriz.

Ben bu çalışmada yer alacak arkadaşları seçerken, objektif bir ölçü ortaya koymaya çalıştım. Üretilen yazı sayısı, bana en adil, en geçerli sayılabilecek seçim kriteri gibi geldi.

Bu kitaba katılacak yazar arkadaşlardan, kendi belirleyecekleri bir denemelerini istiyorum. Bu deneme, ister daha önce yayınlanmış olsun, ister ilk kez ve sadece bu kitap için yazılsın. Fark etmez.

Deneme, en kalıcı yazı türüdür. Dünya durdukça yazarlarının adını yaşatır. Bu sayede, ortaya koyacağımız çalışma, geçici bir heves, sıradan bir yazı trendi olmaktan çıkıp, daha uzun ömürlü, daha anlamlı bir kimliğe bürünür düşüncesindeyim.

Bu projede yer almaları için Türkiye'nin en iyi deneme yazarlarından birkaçına öneri götürebiliriz mesela. Benim aklıma ilk gelen, Can Dündar oldu. Zülfü Livaneli'nin denemelerine de bayıldığımı söyleyebilirim. İsimler değişebilir tabii ki. Önemli olan, ortak bir çabanın ürünü olan bir çalışmayı okura sunabilmek...

Siyasi görüşüne, yaşam tarzına, dini inanç ve manevi dünyasına bakmaksızın oluşturduğum, tamamen sayısal değerleri dikkate alarak ortaya çıkardığım yazar listesi aşağıda alfebetik olarak sıralanmıştır. Eğer benim atladığım, gözden kaçırdığım bir yazar arkadaşım varsa, siz de bu listeye ekleme yapabilirsiniz. Unutmayın. Bu listede yer alabilmenin tek şartı, en az 900 yazı yayınlamış olmak.

Başka türlü bir yaklaşım, bizi kişisel değerlendirmelere iter ki, bu da istenmeyen kırgınlıklara yol açar, kaş yaparken göz çıkarmamıza neden olur düşüncesindeyim.

Kitabın yazılma amacına gelince:

1) Aynen sözü geçen ilk kitapta olduğu gibi, sosyal sorumluluk içerikli, hayır amaçlı bir çalışma yapabiliriz. Mesela elde edilecek geliri LÖSEV ya da benzeri bir kuruluşa bağışlayabiliriz. Ya da tamamen ticari amaçlarla, bu kollektif çalışmadan makul bir kazanç elde etme hedefiyle yürüyebiliriz.

Bunun için bilmemiz gereken ilk şey, maliyettir bence.

200 sayfalık standar boyutlarda bir kitabın, bütün sorumluluğu kendi üzerimize alarak basılabilmesi için gereken para miktarı: 2.500-3.000 lira civarındadır. Yok eğer daha profesyonel bir anlayışla yola çıkalım, derseniz; ortak maliyetimiz, 5.000  - 6.000 lira aralığında gerçekleşir.

Bu projede olmak isteyen, mevcut kriterlere uygun arkadaşlar veya daha iyi bir öneri sunacaklar:

Bu yazıya yorum yazabilir. Sayfamdan bana özel mesaj gönderebilir ya da aşağıda okuyacağınız e-mail ve facebook adreslerimden, cep numaramın olduğu yazar arkadaşlarım vasıtasıyla iletişime geçebilirler benimle: 

E-mail: cemcamsari@hotmail.com/ Facebook: https://www.facebook.com/cemcamsari

Yararlı ve verimli bir çalışma olmasını diler, ilgi gösterecek arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim.

Örnek olması açısından mesela, Şimdi söz sırası Milliyet Blog yazarlarında adını önerdiğim çalışmaya katılma kriterlerine uyan arkadaşlarımız şunlardır. Dilerim projemize tamamı destek olur:

Abdülkadir Güler

Ahmet Balcı

Ahmet Yılmaz

Ali Açıköz

Ali Gülcü

Arif Öğütçü

Aydın Sevinç

Aydın Tiryaki

Beytullah Yılmaz

Cem Beraat Çamsarı

Doğrularım

Efsane FB 1907 / Baterist Metin

Erdal Ceyhan

Erdoğan Şahin

Erdoğan Özgenç / Dost Meclisi

Erkan Arkut

Erkan Sezgin

Erol Işık

Esma Kahraman

İbrahim Pekbay

İsmail Hakkı Cengiz

İzmirli 97

Kerim Korkut

Mehmet Aluç

Mehmet Önkibar

Mert Arslanoğlu

Mesut Karip

Mesut Selek

Muzaffer Cellek

Muzaffer Yıldırım

Nazan Sara Satana

Nahide Çelebi

Necati Tüfekçi

NG Bilgelik Okulu

Olcay Gülgün Karaoğlu

Ömer Özdamar

Reha ülkü

Rıza Üsküdar / Anadolu'm ayağa kalkarken

Sabiha Rana / Melekler yüreğinizden öpsün

Şevket Çorbacıoğlu

Turgut Çelik

Uzay Gökerman

Ünal Şöhret Dirlik

Yıldız Nihat

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..