Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ekim '11

 
Kategori
Teknoloji
 

Şimdi top Google(da

 

Her şeyin bir yolu ve yordamı var. Devletimiz şimdiye dek kristal dükkanına giren fil gibi istemeden de olsa etrafını kırıp dökerek yaşıyor, iyi niyetle de olsa yaptıklarını kimselere beğendiremiyordu. Neydi yapılanlar hemen hatırlayalım: Diyelim ki Youtube ortamında sizin hakkınızda kötü bir içerik çıktı. Bunun kaldırılması için mahkemelere başvuruyorsunuz. Mahkemeler doğal olarak konvansiyonel metodlarla bunu Google’dan istiyor. Ama ardından diyor ki bunu kaldırmazsan seninle ilgili kimi bulursam hapis cezasına çarptırırım. Ayrıca kaldırdığın malı da bütün dünyanın görmesini engelle…

Google bu tip şeylere olumlu cevap veremiyordu. Çünkü bizim kanunlarımız onların tabi olduğu kanunlar veya evrensel hukuk sistemiyle paralel değildi. Bir kere onlar kafaca eğer bir şeyi kaldırmazsan seni hapse atarız kavramını çok benimseyemediler. Zaten benimsenecek de bir tarafı da yoktu. Üstelik Google bir içeriği asla kaldırmak istemeyen bir şirket de değildi. Sadece bunları tüm dünladan değil, o ülkenin kurallarını ihlal ediyorsa o ülkenin kullanımından çıkarıyordu.

İnternet Kurulu Başkanı Serhat Özeren konuyla ilgili bir çalışma yaparak internet üstünde işlenen suçlarla ilgili yasada değişiklik önergesi getirdi. Bu önerge kabul edilip meclisten geçerse Google’ın şu anda Türkiye’de temsilcilik açmamak için öne sürdüğü şartların büyük bir kısmı geçeriliğini yitirmiş olacak. Eğer öne sürülen şartların ötesinde bir sebep yoksa Türkiye’de temsilcilik açıp vergi de vermeye başlayabilecekler.

Üstelik Özeren’in beyanına göre bu kararlar hayata geçirilirse Avrupa Birliği normlarıyla da daha uyumlu kurallara tabi olacağız.

Kristal dükkanına biraz daha dikkatli girmeye başladığımız şu günlerde umarız çok fevri karar ve demeçler normalleşmemizin önüne geçmez…

 
Toplam blog
: 69
: 9106
Kayıt tarihi
: 06.07.06
 
 

Yaklaşık 10 sene Milliyet gazetesi ve yayın grubunda çalıştıktan sonra basın ve sosyal medya danış..