Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ekim '09

 
Kategori
Futbol
 

Şimdi toparlanma vakti

Şimdi toparlanma vakti
 

SERVETİ'Nİ HIZLA HARCIYOR


Ankaragücü maçının başlangıcından itibaren bariz bir şekilde bıkkınlık, isteksizlik göze çarptı. Buna rağmen yakalanan gol pozisyonları var, var ama Galatasaray takımında gol atmak istemeyen bir yığın oyuncu da var.

Emre Aşık’ın yokluğunda Servet’in eski Servet olmadığını da gördük. Sanki bir forvet oyuncusu gibi sürekli rakip takımın ceza sahası içerisinde görüyoruz. Bu da haliyle kendi ceza sahasının yol geçen hanı olmasına neden oluyor.

Orta sahada teknik olmayan oyuncular var: Mustafa Sarp, Ayhan ve Mehmet Topal; bu oyuncular hırslarıyla oynayabilen oyuncular, hırsları ve kondisyonları bitince geriye sadece düz bir oyunculuk kalıyor. Onlar görevini yapamayınca Galatasaray’ın orta alanı sıkışıyor, yan toplarla rakip kaleye gitmeye çalışıyorlar ama forvetlerin ve Servet’in kötü vuruşları oyunu sıkıntıya sokuyor.

Takımın ikinci yarı senaryosu da artık herkes tarafından ezberlendi. Girenler Nonda, Kewell çıkanlar Baros, Elano. Hal böyle olunca rakip takımlar daha önce hesaplarını bunlara göre yapmış oluyor.

Galatasaray da gözle görülür bir şekilde iyi oynayan iki oyuncu var. Bunlardan bir tanesi Kaptan Arda Turan ikincisi ise Kader Kaite. Arda; müthiş futbolu ve maç sonu açıklamaları ile Galatasaray takımına yakışır bir kaptan olduğunu gösteriyor. Tek handikapı serbest vuruş kullanmasını hala öğrenememesi.

Elano neden? bu kadar bitkin ve isteksiz, Baros neden? yedi metrelik kaleyi es geçip avutlara çalışıyor, Servet neden? sürekli forvet oyuncusu gibi oynuyor defansı tehlikelere sokuyor, Kevell neden? adam eksiltemiyor, Mehmet Topal geçen seneyi neden? mumla aratıyor. İşte bunları sorgulamak lazım. Kadro belki de Galatasaray tarihinin en iyi kadrosu. Sadece belirttiğim nedenler çözülürse problem kalmaz ve Galatasaray hem ligde hem de Avrupa’da istediği futbolu oynar, istediği başarıyı elde eder.

Ayrıca Galatasaray, Fenerbahçe’yi bu sene Kadıköy’de de yenecek kapasitede.

 
Toplam blog
: 11
: 776
Kayıt tarihi
: 10.09.09
 
 

15 Şubat 1983 gecesi; Çankırı'nın şirin ama bir o kadar da korkutucu kasabası olan Yaylakent'te düny..