Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Aralık '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Şimdi uyku zamanı

Şimdi uyku zamanı
 

Bir hayat geldi, geçti ve gidiyor. Daha dün çocukken oynadığın yerlerde, şimdi sana kocaman bir adam rolü vermişler. Sen hala çocukluğundaki, günlerde. Küçükken büyümenin hayali, büyüdükten sonra da küçük olma istemi. İnsandır bu...

Ne kadar kendini teselli etmeye uğraşsan da sen artık büyüdün. Artık çocukların var.Şimdi artık sen küçülme hayali de kuramazsın. Çünkü zaman çok geç.Şimdi büyüklük zamanı, çocuk olmak anlamsız. İçindeki çocuğu değil, gerçek yaşamdaki çocuğunu büyütmenin zamanıdır.

Uzak olacak artık hayaller sana. Ne kadar zor değil mi? Her şeye sahipken dönememek geriye.Ne kadar çalışkan olursan ol, ne kadar zengin olursan ol, bir daha çocukluk yıllarına dönemezsin.

Artık bayramlar eskisi gibi olmayacak.Bayramdan önceki gün yani arifede, yeni elbiselerini başucuna koyup uyumayacaksın.Şimdi bunları sen değil ama çocukların yapacak. Yani artık bayramların eski tadı olmayacak.Şimdi bayram harçlığı almayacaksın, aksine sen vereceksin.

Yaz tatilin olmayacak senin HİÇBİR ZAMAN. Hani okulların kapanıp da doyasıya uyuduğun yaz tatilleri olmayacak. Sınıf geçme telaşın olmayacak. Artık bitirecek okulda kalmadı. Yalnızca hayat okulun var şimdi senin.

Büyümek hele kocaman bir adam olmak, aslında ne kadar zor işmiş.Büyümek aslında ne kadar tonajlı bir kelimeymiş. Şimdi sen kendi egzantriğinde dönen kocaman bir adamsın. Yine de hayat her yaşta farklı gülümsüyor insana. Yeni umutlar yeni beklentiler hiç bitmeyecek bu dünyada...

Hayat kısa ama sen küçücük bir ömre ne kadar çok şey sığdırdın. Şimdi uyku zamanı sabah erken uyanacaksın.

 
Toplam blog
: 22
: 2321
Kayıt tarihi
: 16.07.07
 
 

Konya'da ticaretle uğraşmaktayım. İşim rahat ve basit olduğu için sosyal ve düşünsel olaylara, yaşam..