Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Nisan '18

 
Kategori
Siyaset
 

Şimdiden Sonuç Neden Elliye Elli Olur?

Şimdiden Sonuç Neden Elliye Elli Olur?
 

Kılıçdaroğlu'na sitem etmiştim erken seçimi dillendirdiği üç-dört ay önce 'Henüz adayını bile belirlememişken erken seçimi dillendirmenin ne anlamı var?' diye..

Arkasından şöyle devam etmiştim; 'Erken seçim isteminle AKP'ye destek vermiş oluyorsun zira İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye başkanları görevlerinden alınmış, yeni adayların belirlenmesiyle olası erken seçimde AKP İstanbul ve Ankara seçimleri başta olmak üzere seçimlerin kazanması demek olur Sayın Kılıçdaroğlu!'

Al sana erken seçim!..

Bir insanla problemin olduğunda çözüme varmanız için karşınızdakine en az yüzde yirmibeş haklılık payı sunarak probleminizi çözmek istersiniz değil mi?

Medeni bir insanın normal davranışı ve yaklaşımı böyle olmalıdır diye düşünüyorum.

Politika kulvarındaki merhametsiz acımasız davranışları yıllardır gördüğüm için her daim kendimi politikanın dışında tutmaya özen göstermiş biri olarak bugün alınmış olan 24 Haziran seçim kararını politika kulvarının hangi ahlak kuralının içine koyacağımı bilemiyorum.

Demokrasi kültürünü bir uzlaşı kültürü olduğunu savunmaya çalışan birisi olarak seçimlerin de demokratik normlara göre yapılmasından yanayımdır.

Belirlenmiş olan seçim tarihi yüksek seçim kurulu kurallarına aykırı bir durum olmamasına rağmen karşı rakip partilere göre de uygun bir tarih olduğunu söylemek oldukça güç!

İster baskın seçim deyiniz, ne derseniz deyiniz.

Ana muhalefet partisinin henüz cumhurbaşkanı adayını bile belirlememiş olması erken seçime hazırlıklı olmadığını gösteriyor olması seçimlerin sonucunda ana muhalefet partisinin başarısız olması durumunda gerekçe olarak seçim tarihinin çok yakın bir tarih olmasından kaynaklanmış olduğu söyleyerek kendini savunamaz zira Bahçeli'den önce erken seçimi özellikle dillendiren bizat Kılıçdaroğlu olmuştur.

Eğriye eğri, doğruya doğru!

Siyasette esmek ve gürlemek Erdoğan'a özgü bir şeydir.

Kılıçdaroğlu olarak 'Erken seçim' diye estin ve gürledin mi, arkasında durman gerekmektedir.

"Efendim zaman kısaydı, hazırlık yapamadım' anlamam ben!

İktidar partisinin doğal olarak avantajları muhalefet partilerine göre elbetteki fazladır ama zaman olarak kulvarlarını eşit şekilde kullanacaklardır.

Siyaset o kadar acımasız ki, mümkün olabilsydi bir ay sonrasına bile seçim tarihi kararı alınabilirdi.

Yüksek Seçim Kurulu 2 ay süre belirlemiş, bir hafta da Erdoğan'dan, daha ne istiyorsunuz!?.

Bela istiyorsanız Şabanoğlu'na gidiniz!

Bahane aramak yok Kılıçdaroğlu. Bu seçimi ya almalısın, ya da almalısın!

Seçim sonucunu şimdiden yapmak oldukça erken ama bugün itibariyle elliye elli bir durum görmekteyim..

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..