Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mayıs '16

 
Kategori
Deneme
 

Şimdiki kadınlar neden yalnızdır?

Şimdiki kadınlar neden yalnızdır?
 

Bilirsiniz erkekler avcılık, kadınlar toplayıcılıkla uğraşmışlardır, hani o avlanmanın ve toplayıcılığın elzem olduğu çağlarda. Beyinlerimize bu bilgi kodlanmış. Bunun yüzünden erkekler doğurganlık simgesi olarak gördükleri yağları sevmişler kadınlardaki : kalçalar, göğüsler … Kadınlar ise güçlü erkekleri hem kendilerini korusun diye, hem de çocuklarına iyi bir gelecek sunsun diye tercih etmişler.

Yıllar, yıllar geçmiş. Avcılık yerini kariyere, maddi güce bırakmış. Ezilen, ikinci sınıf görülen ve fiziksel olarak erkeklerle eşit olmayan kadınlar da erkeklerde yine güç aramış ama bu maddiyat olmuş bu kez. Erkekler yine kadınların yağlı bölgelerini sevmişler: kalçalar ve göğüsler.

Yıllar geçmişte olduğu gibi yine geçmiş. Kadınlar da iş hayatına girmişler, kendi bağımsızlıklarını ilan etmişler ve kendi ayakları üstünde durmaya başlamışlar. Tam olmasa da erkeklerle bazen eşit olduklarını bile hissetmişler. Maddi olarak güç kazanmış kadınlar. Kendilerinden daha güçlü, daha iyi şartlara sahip erkekleri aramaya koyulmuşlar. Erkekler ise eskiden olduğu gibi güç için savaşmış ve kadınlardan daha fazla işleri için riskler almış ve güce sahip olmak için çalışıp didinmişler. Ancak birçok erkek, şimdiki güçlü kadınların gücüne ulaşamamış, ya dış etmenlerden, ya da kendi durumları o kadarına izin verdiğinden.

Güçlü kadınlar kendilerinden daha güçlü erkekle bir arada olmaya çalışmış. Avukat bir kadın, hakim bir bey aramış, asistan bir doktor kadın uzman bir doktor, akademisyen bir kadın ise bir iş adamı… Maalesef kadınların bu sınırlı alanlarda bulmaya çalıştıkları erkek sayısı çok fazla olmamakla birlikte, olanlarla da ya kafaları uyuşmamış, ya da buldukları kişinin medeni hali uygun olmamış. Kadınlar da ne yapsın, kendilerinden daha güçsüz erkekleri seçmeye başlamışlar bu kez. Böyle olunca da her şeyi kendileri yapan kadınlar, soluğu mahkeme salonlarında almış ve boşanma oranları artmış.

Kadınlar çok uzun zaman önce beyinlerine kodlanmış olan güçsüz oldukları yönündeki inançlarına, kendilerini koruyup kollayacak güçlü erkek modeline öyle sıkı sıkıya sarılmışlar ki, kolları bomboş kalmaya başlamış. Kadınlar artık yalnızlaşmış. Kadın güçlenmiş, yalnızlaşmış. Kadın güçlenmiş, boşanma oranları artmış.

Bu kadar güçlü olabildikleri halde, kadınlar neden gücü başka yerde ararlar ki? Kendilerinden daha güçlü olan bir erkeğin arayışı içerisinde, neden en güzel yıllarını heba ederler? Artık değişme zamanı gelen, avcılık ve toplayıcılık gibi anlamını yitiren bir düşünceye hala sımsıkı bağlanmaları, kadınların yalnız kaldıkça daha sıkışan kördüğümüdür. Oysa erkekler eş seçerken kadınların yağ toplanan bölgelerine bakarlar: göğüsler, kalçalar. Ki kadınların da ilk baktıkları yer erkeklerin yüzüdür, ‘bu yüze güvenebilir miyim’ diye, ‘bu yüzü hayatıma alabilir miyim’ diye sordukları.

Belki de bu yüzden şimdiki güçlü, yalnız kadınlar, ortak özelliklere bakmalılar erkek arayışlarında, karşılıklı uyuma, saygıya, anlaşmaya. Asıl güç, iki cinsin tek bir beden olmayı başardığı anlarda ortaya çıkar. Yoksa maddi güç arayışı tek başına ya yalnızlık getirir ya da yuva yıkar.

Sevda Kuşu

29.09.2015

Saat 02.11
 

 
Toplam blog
: 69
: 1030
Kayıt tarihi
: 12.12.15
 
 

Üniversite mezunuyum, İngilizce ve Fransızca biliyorum, bir firmada yönetici olarak çalışıyorum. ..