Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Haziran '20

 
Kategori
Dünya
 

Şimdilik Bukadar

´Hepimiz, bireyler olarak sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Her şeyi yasaklamanın anlamı yok´ diyen İsveç başbakanı koronavirüs nedeniyle karantinayı reddederken başta Amerika olmak üzere bir çok ülkede karanntina tedbirlerini ilk günden itibare uygulamaya koymuş ve hala kontrrolde tutmaktadır.

İsveç´te koronadan 166 kişi hayatını kaybetmiş, diğer ülkelerle siz kıyaslayın.

´Peki bu İsveç diğer ülkelerden çok daha mı akıllı ki karantina tedbirlerini kabül etmedi etmiyor?´ diye  sorası geliyor insanın.

Akıl konusunu iddia edemem ama AB üyesi olmayan İsveç´in küresel güce karşı, karşı tavır geliştirdiği belli.

Bayılırım böyle kendini güçlü gören ülkelere meydan okuyan ülkelere, hatta insanlara.

Virüsü inkar etmiyor İsveç.

Virüs evet ama geçmiş yılların virüsünü laboratuvar ortamında geliştirilmiş ve korona olarak karşımıza çıkarılmıştır dünyayı yeniden şekillendirmek adına.

Büyük fotoğrafa baktığımızda koronayı böyle okuyorum, siz istediğiniz kadar koronanın başka şekilde ürediğini iddia edin.

Dünya, 1.dünya savaşıyla yüzyılın şekillendiğine benzer önümüzdeki yüzyılın şekillenmesine yönelik bir proğramdır koronavirüs, daha doğrusu savaştır.

Korona ile.savaş bir şekilde sona erecektir ilaç vesairelerle ama sure uzatılarak. Koronavirüs adı üçüncü dünya savaşının adı olacaktır.

Sihirli değenek misali anında değişmeyecektir dünyanın gidişatı. Yeni ekonomi proğramıyla aşamma aşama değişecektir.

Bu ekonomi proğramını barındıracak belki yeni bir ´izm´ yazılacaktır bilemeyiz.

Bildiğimiz şey, her şeyin eskisi gibi olmayacağı ve insan varlığının öne çıkacağı vede bütün ekonomik yörüngelerinin ve verilerinin insana dair şekilleneceğidir.

Hatta yeni dünya oluşumunda üç büyük din, İbrahimi dinler şemsiyesinde yeniden bile şekillenebilir uzun zaman diliminde.

Şimdilik bukadar!

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..